
Εδώ και δεκαετίες, ο πελεκάνος αποτελεί το "γούρι" και το σύμβολο της Μυκόνου. Επιθυμώντας να διατηρήσουν την ιστορία του, κάποιοι εμπνευσμένοι δημιουργοί αποφάσισαν να συστήσουν στο κοινό το Mykonos Charm, 'κλείνοντας' σε ένα κομψό αντικείμενο την ανεξαρτησία, την ανεμελιά, την αυτοπεποίθηση, την τόλμη και την κουλτούρα του νησιού των Ανέμων.

Δεν περιορίστηκαν όμως εκεί, κι έτσι το πτηνό-έμβλημα συναντάται και στην ετικέτα ενός αληθινά φινετσάτου ροζέ κρασιού.
Mykonos Charm (και) στο ποτήρι
Το blend από Μοσχοφίλερο (60%), Cabernet Sauvignon (20%) και Merlot (20%) δίνει ένα πολύ ευχάριστο και άκρως ενδιαφέρον οινικό αποτέλεσμα, με 12% αλκοολικότητα. Η αναγωγή στην Προβηγκία είναι προφανής και εύκολα το αντιλαμβάνεται κανείς από το λαμπερό ροδακινί χρώμα του, που αναδεικνύει τη λεπτότητα και τη φινέτσα, ακριβώς όπως συμβαίνει με τα κρασιά της γαλλικής Μέκκας των ροζέ οίνων.
Ο πληθωρικός κόσμος και ο αρωματικός πλούτος κόκκινων φρούτων, φράουλας, κερασιού, νότες εσπεριδοειδών, μύρτιλου και άνθους από φραγκοστάφυλο είναι ευδιάκριτες αμέσως, δίνοντας μία κομψή και δυναμική μύτη. Στο στόμα, συμπαγής και έντονη η δομή, προετοιμάζει τον ουρανίσκο για τη φινέτσα των ποικιλιών, συνοδευόμενη από στρογγυλότητα και μία φρουτωδώς τραγανή φρεσκάδα. Η τελευταία διαδρά στο γενικότερο χαρακτήρα του μαζί με μια δροσερή οξύτητα και μαζί καταλήγουν σε μία μακρά, αρωματική επίγευση.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το Mykonos Charm στέκεται όμορφα δίπλα το φαγητό, ειδικά αν μιλάμε για ψάρι και ψητά θαλασσινά (γαρίδες, καραβίδες κλπ), αστακομακαρονάδες, λευκά κρέατα καθώς και τυριά με ήπια γεύση. Σε περίπτωση που αναζητάς ένα φρουτένιο pairing, οφείλεις να το δοκιμάσεις με φράουλες.