The Immersive Experience | Η Μεγάλη Βρεταννία μάς προσκαλεί σε ένα πρωτοποριακό ταξίδι αφιερωμένο στα 150 χρόνια λειτουργίας της

Η αρχή των Always Grand εορτασμών του εμβληματικού ξενοδοχείου πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο με μία διαφορετική έκθεση.

Το κουδούνι χτυπά. Το ημερολόγιο δείχνει 1874 και κάποιος περιμένει υπομονετικά στη ρεσεψιόν ενός μεγαλοπρεπούς ξενοδοχείου. Είναι ο πρώτος πελάτης της Μεγάλης Βρεταννίας. 150 χρόνια μετά, το ξενοδοχείο διατηρεί τη σαγηνευτικά πολυτελή ουσία του και μετατρέπεται σε ιστορικό. Σε ένα κραταιό συνώνυμο της διαχρονικής κομψότητας, αναπόσπαστο σημείο της καρδιάς της πρωτεύουσας. Του Συντάγματος.

Η Μεγάλη Βρεταννία δεν αργεί να ταυτιστεί με την περιοχή στην οποία στεγάζεται. Να συμπλεύσει, να εξελιχθεί, να αλλάξει, να αναβαθμιστεί μαζί της. Να λειτουργήσει ως συνοδοιπόρος των ιστορικών μεταβολών που εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς ως θεατής μέσα από τα δωμάτια της όσο ο χρόνος κυλά και οι δεκαετίες μαζί με τους αιώνες προχωρούν. Πόλεμοι, εμφύλιες συρράξεις, διαμάχες, ανατροπές πολιτευμάτων, νομισματικές αλλαγές, παιχνίδια Ολυμπιακών διαστάσεων, κοινωνικοπολιτικές εκπλήξεις συμβαίνουν στα πόδια της. Και η ιστορία εμποτίζει το αρχιτεκτονικά σπουδαίο κτήριο της

The Immersive Experience | Η Μεγάλη Βρεταννία μάς προσκαλεί σε ένα πρωτοποριακό ταξίδι αφιερωμένο στα 150 χρόνια λειτουργίας της
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1910

150 χρόνια μετά τον πρώτο της επισκέπτη, η Μεγάλη Βρεταννία διανύει μία από τις απολαυστικότερες φάσεις της. Και το γιορτάζει. Εμπνεόμενο από την πλούσια ιστορία και την αδιαμφισβήτητη κληρονομιά του, το ξενοδοχείο με την αλλιώτικη αύρα ενορχηστρώνει δράσεις που συνενώνουν αρμονικά το παρόν με το παρελθόν οραματιζόμενο το μέλλον του. Η αρχή των Always Grand εορτασμών του πραγματοποιείται με μία ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία, μία πρόσκληση σε μία συναρπαστική περιήγηση στον χρόνο

Από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, έως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου (διάρκεια μίας εβδομάδας εν συνόλω), η έκθεση Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience, "προσγειώνεται" στο θρυλικό Grand Ballroom του ξενοδοχείου, επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Αθήνας για ενάμισι αιώνα και μέλος της Luxury Collection.

Μεγάλη Βρεταννία

Μέσα από ένα διαδραστικό υπερθέαμα με επίκεντρο τον επισκέπτη, που συνδυάζει εικόνες, ήχους και διηγήσεις, η έκθεση μάς ταξιδεύει στην ιστορία της Μεγάλης Βρεταννίας, στα βαθύτερα κύτταρα ενός DNA που διατηρείται αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου. Δημιουργώντας ένα φαντασιακό και πολυδιάστατο περιβάλλον με τη χρήση projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, το ρολόι γυρνά 150 χρόνια πίσω. Με αφετηρία το 1874, έτος ίδρυσης του ξενοδοχείου και μέσα από σπάνια ντοκουμέντα και ξεχωριστά πρωτοσέλιδα εποχής, αναδεικνύεται βήμα-βήμα η εντυπωσιακή πορεία της Μεγάλης Βρεταννίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με κομβικές στιγμές της ιστορικής εξέλιξης της χώρας. Σαν δύο ευθείες της ιστορίας, οι οποίες βαδίζουν η μία μέσα από τα παπούτσια της άλλης σε έναν ιστορικό χορό. 

Από την πρωταγωνιστική θέση του ξενοδοχείου στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 1896, τη δυναμική του συμβολή στην ανάπτυξη του κλάδου της φιλοξενίας στη χώρα, την κρίσιμη σχέση του με τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τη συγκρότηση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στον 5ο όροφο το 1974, τις περίφημες χοροεσπερίδες και πολλές άλλες στιγμές-ορόσημα για την πολιτική, κοινωνική και αστική ζωή της χώρας, η έκθεση "Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience" αφηγείται όλα εκείνα που καθιστούν τη Μεγάλη Βρεταννία, τη ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, αλλά και ένα σύμβολο της αστικής ζωής της χώρας.

Μεγάλη Βρεταννία
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1960

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ετήσιων εορτασμών για τα 150 Χρόνια του ξενοδοχείου, με τίτλο "150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand". Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκράτηση θέσης μέσω eventora.gr. Προβολές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στα ελληνικά και στα αγγλικά. 

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Καθ'όλη τη διάρκεια του αξιοσημείωτου για το ξενοδοχείο έτους, η Μεγάλη Βρεταννία έχει σχεδιάσει δράσεις με στόχο να ταξιδέψει τον ουρανίσκο μας, να συνεπάρει την ευεξία, να απαλύνει την ιδιοσυγκρασία μας.