Η 16χρονη Greta Thunberg είναι το Πρόσωπο του 2019

Η μαθήτρια από τη Σουηδία έγραψε και πάλι ιστορία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η νεαρή ακτιβίστρια Greta Thunberg είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Time. Αξίζει να σημειωθεί πως η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία είναι ο νεώτερος άνθρωπος που λαμβάνει ποτέ αυτόν τον τίτλο.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Edward Felsenthal, χαρακτηρίζει την Greta "συναρπαστική"  και ως "άτομο με επιρροή" σε ένα κείμενο που περιγράφει τον λόγο για τον οποίο έχει επιλεγεί, περιγράφοντας την άνοδο της δημοτικότητάς της ως "μία από τις πιο απίθανες και σίγουρα μία από τις ταχύτερες ανόδους παγκόσμιας επιρροής στην ιστορία ".

Από την viral ομιλία της στο ΟΗΕ, με τίτλο "Πώς τολμάς" στο γεγονός ότι έχει μιλήσει μπροστά από σπουδαία πρόσωπα, όπως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πάπας, η Thunberg έχει ασκήσει σπουδαία επιρροή σε θέματα που αφορούν την προστασία του πλανήτη. Είναι "το avatar μιας ευρύτερης γενετικής αλλαγής στον πολιτισμό μας", προσθέτει ο Felsenthal.

Μερικά άλλα άτομα που έχουν χαρακτηριστεί Πρόσωπα της Χρονιάς είναι οι Barack Obama, Angela Merkel, Martin Luther King Jr και Winston Churchill. Το 2017 απονεμήθηκε στους 'The Silence Breakers', εκείνους που μίλησαν εναντίον της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης-, ενώ το 2018 το περιοδικό τίμησε τους "The Guardians", εκείνους που συνελήφθηκαν, δολοφονήθηκαν ή διώχθηκαν για τις γενναίες πράξεις τους.