Οι γυναίκες θα πληρώνονται ισάξια με τους άντρες σε 257 χρόνια

Τι δείχνει η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας.

Αύξηση σημειώνει η ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων στην αγορά εργασίας. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσουν δυόμισι αιώνες προκειμένου να λαμβάνουν οι γυναίκες ίση αμοιβή με τους άντρες. 

Στην ετήσια έκθεσή του για την ισότητα, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  (WEF) προέβλεψε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν 257 χρόνια για να πληρώνονται ισάξια με τους άνδρες - γεγονός που δείχνει μια αύξηση από τις προβλέψεις των 202 ετών το 2018.

Ο δείκτης για την ισότητα των φύλων κατέγραψε τις μεταξύ τους διαφορές σε επίπεδο εκπαίδευσης, υγείας, πολιτικής και οικονομίας από το 2006. Η έκθεση, που αφορά 153 χώρες, αναφέρει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν κατά μέσο όρο 99,5 χρόνια για την επίτευξη της ισότητας σε όλους τους τομείς σε παγκόσμιο επίπεδο, σε αντίθεση με τα 108 έτη που ήταν πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ισλανδία είναι η πρώτη χώρα που έχει καταφέρει να κλείσει το 88% του συνολικού της χάσματος μεταξύ των δύο φύλων. Ακολούθησαν οι Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία και Νικαράγουα, οι οποίες μείωσαν την ψαλίδα κατά 80%. Το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε κατά έξι θέσεις σε σχέση με πέρυσι, καταλαμβάνοντας την 21η θέση στον κατάλογο, με την Υεμένη να κατέχει τη χαμηλότερη θέση. 

Η πολιτική είναι ο δεύτερος χώρος εργασίας που οι αλλαγές έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν κατά μέσο όρο 99,5 χρόνια.