Πώς μπορείτε να βοηθήσετε στις πυρκαγιές της Αυστραλίας

Περίπου 500 εκατομμύρια ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι πυρκαγιές στην Αυστραλία δυστυχώς δεν δείχνουν σημάδι υποχώρησης. Από τον Σεπτέμβριο 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, 1500 σπίτια έχουν καταστραφεί και υπολογίζεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 500 εκατομμύρια ζώα, όπως αναφέρει το BBC. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλοί είναι αγνοούμενοι και περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Οι καιρικές συνθήκες το Σάββατο επιδείνωσαν την κατάσταση, καθώς η θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς και ο αέρας βοήθησε στο να εξαπλωθούν ακόμα περισσότερο οι φωτιές. Στη Βικτώρια οι φλόγες δυνάμωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να καούν τεράστιες εκτάσεις. Ο πρωθυπουργός της χώρας Scott Morrison έχει ανακοινώσει ότι 3000 στρατιώτες θα συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Πολλοί high profile celebrities, αθλητές και πολιτικοί έχουν χρησιμοποιήσει τα social media για να ζητήσουν βοήθεια και να συμβάλλουν στο να μαζευτούν χρήματα. Η Pink και η Nicole Kidman δώρισαν 500 χιλιάδες δολάρια η κάθε μία στην πυροσβεστική της Αυστραλίας. Η Celeste Barber ξεκίνησε εκστρατεία στο Facebook και μάζεψε πάνω από 10 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια μέσα σε 24 ώρες. 

Να πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Στον NSW Rural Fire Service, δεκτές είναι πιστωτικές κάρτες και τραπεζικά εμβάσματα. DONATE

Στην Queensland Fire and Rescue, δέχονται χρήματα αλλά και εφόδια. DONATE

Στην Πυροσβεστική της Νότιας Αυστραλίας. DONATE

Στην Country Fire Association για να βοηθήσετε τους πυροσβέστες της Βικτώρια. DONATE

Στον Οργανισμό Διάσωσης της Άγριας Ζωής για να βοηθήσετε να σωθούν τα ζώα που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. DONATE

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στις προσπάθειες που γίνονται υποστηρίζοντας τον Salvation Army εδώ, τον Ερυθρό Σταυρό εδώ και τη St Vincent Society εδώ.