9 χρόνια χωρίς τον Steve Jobs

Αν ο πρωτοπόρος της τεχνολογίας ζούσε, θα έκλεινε σήμερα τα 65.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο από τον θάνατο του ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας, του Steve Jobs - έφυγε στις 5 Οκτωβρίου του 2011. O οραματιστής πρώην πρόεδρος της Apple με τον ιδιόμορφο τρόπο ζωής και τις συχνά εκκεντρικές ιδέες, που απέφευγε την δημοσιότητα κάνοντας εξαίρεση μόνο για τις παρουσιάσεις των προϊόντων, γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 65 χρόνια, στις 24 Φεβρουαρίου του 1955.

Υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους της Silicon Valley και από τους βασικούς λόγους που η περιοχή χαρακτηρίστηκε ως το παγκόσμιο κέντρο τεχνολογίας, ειδικά μετά την ίδρυση της Apple, μαζί με τον παιδικό του φίλο Steve Wozniak. Oι δυο τους ήταν αυτοί που έβγαλαν στην αγορά αυτό που ουσιαστικά θεωρείται το πρώτο PC του πλανήτη, τον Apple ΙΙ.

9 χρόνια χωρίς τον Steve Jobs

Παρότι απολύθηκε από την Apple (1985), ο Jobs επέστρεψε στην εταιρεία 11 χρόνια αργότερα, σε μια εποχή όπου ο ανταγωνισμός την είχε ξεπεράσει. Και αυτό που ακολούθησε ήταν ενδεχομένως η πιο καταπληκτική ιστορία "επιστροφής" στα επιχειρηματικά χρονικά. 

Προς το τέλος των παρουσιάσεων συνήθιζε να χρησιμοποιεί την φράση "και κάτι τελευταίο..." κι έτσι οι συμμετέχοντες καταλάβαιναν αμέσως ότι το πιο σημαντικό μέρος της εκδήλωσης μόλις ξεκινούσε κι ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ακόμα μια νέα λειτουργία που έκοβε την ανάσα.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr