Η Maria Sharapova αποχαιρετά το τένις μετά από 28 χρόνια και 5 Grand Slams

Στα 32 της χρόνια, η κορυφαία τενίστρια αφήνει πίσω της το άθλημα που αγάπησε καθώς το σώμα της "της αποσπά την προσοχή".

HARPER'S BAZAAR TEAM

"Tennis - I'm saying Goodbye". Αυτή ήταν η αρχή μιας συναισθηματικά φορτισμένης επιστολής που έγραψε η Maria Sharapova για να αποχαιρετήσει το μεγαλύτερο πάθος της ζωής της, το τένις. Μετά από 28 χρόνια και 5 Grand Slams η κορυφαία αθλήτρια αποφάσισε να "συνταξιοδοτηθεί" στα 32 της χρόνια αφήνοντας πίσω της μια καριέρα γεμάτη γέλια, δάκρυα και έντονες συγκινήσεις. 

Η Maria Sharapova αποχαιρετά το τένις μετά από 28 χρόνια και 5 Grand Slams

Η αθλήτρια ανακοίνωσε την αποχώρησή της από άθλημα, με ένα άρθρο που έγραψε η ίδια απευθυνόμενη σε δύο μεγάλα περιοδικά, σημειώνοντας ότι το σώμα της "της αποσπούσε την προσοχή", καθώς έχει υποστεί τραυματισμούς στον ώμο. 

Η ρωσικής καταγωγής τενίστρια κέρδισε το πρώτο της Grand Slam στο Wimbledon (όταν νίκησε τη Serena Williams) το 2004, σε ηλικία 17 ετών και ολοκλήρωσε την καριέρα της - με τέσσερις μεγάλους τίτλους - κερδίζοντας το French Open το 2012. Το 2016 είχε τεθεί εκτός γηπέδων για 15 μήνες καθώς βρέθηκε θετική στην ουσία μελδόνιο. 

Μετά τη νίκη του επί του Philipp Kohlschreiber στο Dubai Open την Τετάρτη, ο πρωταθλητής Novak Djokovic ζήτησε από το πλήθος να χειροκροτήσει προς τιμήν της Maria Sharapova.