Το Ritz Paris μοιράζεται τη συνταγή για φανταστικές βάφλες

Μια ωραία ιδέα για το πρωινό της Κυριακής.

Το θρυλικό ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι έχει την τέλεια ιδέα για το πρωινό της Κυριακής αλλά και για να δώσετε μια αίσθηση γλυκιάς πολυτέλειας στην καθημερινότητά σας. Ο Pastry Chef François Perret μοιράζεται μία λαχταριστή συνταγή για βάφλες, που συνήθως απολαμβάνουν οι επισκέπτες στο Ritz Paris.

Μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram, το ξενοδοχείο προσφέρει μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας. Εσείς αρκεί να μείνετε σπίτι ασφαλείς και να χαρείτε το πρωινό σας.

Συνταγή για τις βάφλες του Ritz Paris

Μερίδες: 5-6
Προετοιμασία: 10 λεπτά.
Μαγείρεμα: Ο χρόνος εξαρτάται από τη συσκευή για βάφλες

Υλικά
1½ φλιτζάνια ασπράδι αυγού (περίπου 12 αυγά μεσαίου μεγέθους)
1½ κ.γ. αλάτι
¹ / ³ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μικρό φλιτζάνι βούτυρο
½ κ.γ. σκόνη βανίλιας
35ο γρ, γάλα πλήρες
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τα ασπράδια, το αλάτι και την καστανή ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα, φέρτε το βούτυρο και τη σκόνη βανίλιας σε σημείο βρασμού. Προσθέστε το κρύο γάλα και περάστε το μείγμα από μία σίτα. Ανακατέψτε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ και, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά σε μεσαία ταχύτητα, προσθέτοντας το μείγμα του κρύου γάλακτος και  της βανίλιας, λίγο-λίγο κάθε φορά.
Χρησιμοποιώντας μια εύκαμπτη σπάτουλα, ανακατέψτε μαζί τα δύο μείγματα. Κάντε το πολύ απαλά, ώστε να μην ξεφουσκώσουν τα χτυπημένα ασπράδια.
Ζεστάνετε τη συσκευή για βάφλες στους 200ºC. Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα μεσαίου μεγέθους, με χωρητικότητα ¾ φλιτζανιού (200 ml) και διαμέτρου 4 ιντσών (10 cm), ρίξτε το μείγμα στη συσκευή. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα πριν κλείσετε το καπάκι.
Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή, αλλά χρειάζεται να κάνετε υπομονή. Καθώς μαγειρεύονται, πασπαλίστε γενναιόδωρα με ζάχαρη και σερβίρετε τις βάφλες ζεστές. ζεστά πιάτα. Προσθέστε ένα topping της επιλογής σας, για παράδειγμα κρέμα σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

Bon appétit !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ