Ο ουρανός στη Νέα Υόρκη γέμισε με μηνύματα για τον George Floyd

Το artwork του Jamie Holmes

HARPER'S BAZAAR TEAM

Κάποια από τα τελευταία λόγια του George Floyd ήταν: "θα με σκοτώσουν". Ο θάνατος του Floyd ήταν το αποκορύφωμα της καταπίεσης και της σιωπής απέναντι στην αστυνομική βαρβαρότητα και την καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί.  Καθώς οι διαμαρτυρίες διογκώθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Ντάλας, το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και το Ντιτρόιτ στις 30 Μαΐου, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Jamie Holmes ναύλωσε αεροπλάνα για να πετάξουν πάνω από τις πόλεις και να μεταφέρουν πανό με τα θλιβερά λόγια του Floyd.

Μέσα από την τέχνη του, ο Holmes επικεντρώνεται στην αφήγηση ιστοριών για τη ζωή των μαύρων ανθρώπων στο νότο της Αμερικής. Χρησιμοποιεί πορτραίτα και ταμπλό για να μιλήσει για τους καθημερινούς αγώνες και τις εμπειρίες που έρχονται σε "αντίθεση με το ρομαντικό αφήγημα της Λουιζιάνας ως το κέντρο μιας γοητευτικής φιλοξενίας".

Ο καλλιτέχνης εξήγησε τις προθέσεις του γύρω από το εν λόγω artwork μέσα από το website του.

"Αυτή η παρουσίαση είναι μια πράξη κοινωνικής συνείδησης και διαμαρτυρίας που έχει ως σκοπό να ενώσει τους ανθρώπους στον κοινό αγώνα για την απάνθρωπη μεταχείριση των Αμερικανών πολιτών. Τα τελευταία λογια του Floyd που μεταφέρονται σε διάφορα μέρη της χώρας υπογραμμίζουν την ανάγκη για ενότητα και την πεποίθηση ότι αυτό που συνέβη στον George Floyd συμβαίνει σε όλη την Αμερική. Η διαρκής κουλτούρα φόβου, μίσους και διακρίσεων απλώς αυξάνεται από το 2018 και η πλειοψηφία δεν θα επιτρέψει πλέον να αγνοηθεί.