Όταν ο Donald Trump δοκίμασε την υπομονή της Nancy Pelosi

Η σιδηρά κυρία των Δημοκρατικών έδειξε για ακόμα μία φορά ότι δεν φοβάται τον Trump.

Επεισοδιακά ξεκίνησε η ομιλία του Donald Trump για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κονγκρέσο, με τη Nancy Pelosi να σκίζει επιδεικτικά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου. 

Ο Trump αρχικά αγνόησε την Pelosi, καθώς δεν ανταπέδωσε στη χειραψία της. Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέκκλινε από τον κανόνα που την ήθελε να προλογίζει τον Αμερικανό πρόεδρο με τη διακήρυξη του Κογκρέσου: "Έχω το υψηλό προνόμιο και την ξεχωριστή τιμή ...". Αντίθετα, αναφέρθηκε στον Trump μόνο ως " ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών" (που δεν είναι ανακρίβεια). Η παρέκκλιση από την παράδοση όμως φαίνεται να είναι μεγάλη υπόθεση στο Καπιτώλιο. 

Όταν ο Donald Trump δοκίμασε την υπομονή της Nancy Pelosi

Μέχρι το τέλος της ομιλίας του Trump, η Pelosi διατήρησε μια έκφραση στωικότητας - ακόμα και τη στιγμή που έσκισε επιδεικτικά το αντίγραφο της ομιλίας του, "ένα μανιφέστο ψεύδους" όπως το χαρακτήρισε. Η κίνησή της έγινε viral στο Twitter και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο πιο συμβολικός τρόπος για να δείξει (γι' ακόμη μία φορά) τη δυσαρέσκειά της απέναντι στον Trump και την πολιτική που ασκεί.