Το Μουσείο του Λονδίνου θέλει να συλλέξει τα "όνειρα της καραντίνας"

"Μια προσωπική αφήγηση αυτής της εποχής για τις μελλοντικές γενιές".

Παρόλο που είναι αναμφισβήτητο ότι ο αντίκτυπος της τρέχουσας πανδημίας είχε καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία, την οικονομία, τις τέχνες και τη ζωή, όπως γνωρίζουμε, πολλοί προσπάθησαν να καταπολεμήσουν την αρνητικότητα με τη δημιουργικότητα και το Μουσείο του Λονδίνου δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ως απάντηση στην πανδημία, το βρετανικό ίδρυμα συνεργάστηκε με το Μουσείο των Ονείρων για να ξεκινήσει ένα ολοκαίνουργιο ερευνητικό έργο. Στόχος του πρότζεκτ είναι να "συγκεντρωθούν τα όνειρα των Λονδρέζων" προκειμένου να δοθούν κάποιες απαντήσεις σχετικά με τον Covid-19. Για το έργο που φέρει τον τίτλο Guardians of Sleep, το Μουσείο του Λονδίνου χρειάζεται προσωπικές μαρτυρίες για να υλοποιήσει τα σχέδιά του.

"Παραδοσιακά, όταν τα μουσεία συλλέγουν όνειρα, αυτό έχει τη μορφή καλλιτεχνικής εντύπωσης, για παράδειγμα, πίνακες ή σχέδια που επηρεάζονται από τα γεγονότα", δήλωσε η digital curator Φωτεινή Αραβάνη σε δελτίο τύπου. "Ωστόσο, αυτό μπορεί συχνά να αποσυνδέσει το όνειρο από τον ονειροπόλο". "Αντ 'αυτού, ως μέρος της Συλλογής COVID, θα συλλέξουμε όνειρα ως προφορικές ιστορίες πρώτου προσώπου με σκοπό να παρέχουμε μια πιο συναισθηματική και προσωπική αφήγηση αυτής της εποχής για τις μελλοντικές γενιές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Sharon Sliwinski, δημιουργός του Μουσείου των ονείρων, πρόσθεσε: "Αυτή η συνεργασία με το Μουσείο του Λονδίνου εμπνέεται από την περιγραφή των ονείρων του Σίγκμουντ Φρόιντ ως "φύλακες του ύπνου", όπου τα όνειρα θεωρούνται βραδινοί φύλακες που βοηθούν στη διατήρηση της ακεραιότητας του μυαλού μας, προφυλάσσοντας την ικανότητά μας να διατυπώνουμε εμπειρίες με τους δικούς μας όρους. "Αυτή η νέα έρευνα με το Μουσείο του Λονδίνου στοχεύει στην παροχή ενός πλούσιου υλικού για την περαιτέρω κατανόηση της σημασίας της ζωής των ονείρων ως μηχανισμού εργασίας μέσω κοινωνικών συγκρούσεων και πώς η πανδημία έχει επηρεάσει την ανθρώπινη κατάσταση".

Το Μουσείο του Λονδίνου έχει ορίσει ως προθεσμία για τη συμμετοχή τις 15 Ιανουαρίου 2021. Το τελικό έργο πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.