Η πρώτη ομιλία της Kamala Harris ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

"Είμαστε απτόητοι στην πεποίθησή μας ότι θα τα ξεπεράσουμε, ότι θα σηκωθούμε ξανά".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πρώτη επίσημη ομιλία της Kamala Harris ως Αντιπροέδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν μια αξέχαστη στιγμή.

"Είναι τιμή μου να είμαι εδώ - να στέκομαι στους ώμους εκείνων που ήρθαν να μιλήσουν απόψε, ως Αντιπρόεδρος σας. Με πολλούς τρόπους, αυτή η στιγμή ενσαρκώνει τον χαρακτήρα μας ως έθνος. Δείχνει ποιοι είμαστε, ακόμη και σε σκοτεινές στιγμές. Όχι μόνο ονειρευόμαστε - πράττουμε. Δε βλέπουμε μόνο τι έγινε. Βλέπουμε τι μπορεί να γίνει. Στοχεύσαμε στο φεγγάρι. Και στη συνέχεια καρφώσαμε τη σημαία μας σε αυτό. Είμαστε τολμηροί, ατρόμητοι και φιλόδοξοι. Είμαστε απτόητοι στην πεποίθησή μας ότι θα τα ξεπεράσουμε, ότι θα σηκωθούμε ξανά".

Η Αντιπρόεδρος συνέχισε, διαβεβαιώνοντας το αμερικανικό κοινό ότι πιστεύει ότι η χώρα θα τα καταφέρει μέσω των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας COVID-19, μιας φυλετικής αναμέτρησης και του συνεχιζόμενου αγώνα για ισότητα και δικαιοσύνη για όλους.

"Είμαστε απτόητοι στην πεποίθησή μας ότι θα τα ξεπεράσουμε, ότι θα σηκωθούμε ξανά. Αυτό είναι το αμερικανικό ιδανικό" πρόσθεσε, ανακαλώντας ηγέτες που ενέπνευσαν με τη θητεία τους στην αμερικανική ιστορία."Στη μέση του εμφυλίου πολέμου, ο Αβραάμ Λίνκολν είδε ένα καλύτερο μέλλον και το έχτισε με κολέγια και τον διηπειρωτικό σιδηρόδρομο. Εν μέσω του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων, ο Δρ. King αγωνίστηκε για τη φυλετική και την οικονομική δικαιοσύνη" είπε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ