Eikō Flowers | Η απόδειξη πως κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα λουλούδια από τη Δέσποινα Ισοπούλου

Πώς το Eikō Flowers από μία ιδέα της Δέσποινας Ισοπούλου κατέληξε να γίνει μέσα σε μία εβδομάδα ένα επιτυχημένο, eco-friendly brand.

Το πάθος της για τη μόδα δεν έμεινε ποτέ κρυφό, με απόδειξη το fashion blog της στο Instagram @youstrikemyfancy, όπου κάθε της ποστ αναβαθμίζει αισθητικά, χωρίς δεύτερη σκέψη, το feed μας. Ο έρωτάς της όμως για τα λουλούδια ήταν κάτι που, αν και η ίδια είχε ανακαλύψει από πολύ νωρίς, αποφάσισε την περίοδο της καραντίνας να αφοσιωθεί επαγγελματικά με το πρότζεκτ και να το μοιραστεί με το κοινό. Το Eikō Flowers για τη Δέσποινα Ισοπούλου ήταν ο δρόμος προς έναν μαγικό κόσμο όπου η λέξη ευτυχία ήταν γραμμένη με μεγάλα γράμματα και το μέσο για να ομορφύνει τις ζωές των υπόλοιπων ανθρώπων, προσφέροντάς τους πολύχρωμες και σπάνιες ανθοσυνθέσεις . Αρκεί κανείς να τη γνωρίσει και να ρίξει μία ματιά στο προφίλ της στο Instagram για να βεβαιωθεί πως ό,τι γίνεται με πάθος είναι εξ'ορισμού επιτυχημένο.  

Eikō Flowers | Η απόδειξη πως κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα τα λουλούδια από τη Δέσποινα Ισοπούλου

Δέσποινα, η πορεία σου σε ό,τι έχεις κάνει μέχρι σήμερα εξηγεί πως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους είναι το στοιχείο της δημιουργικότητας. Βρήκες στον κόσμο των λουλουδιών και ειδικότερα στο Eikō Flowers αυτό που πραγματικά έψαχνες;

Βρήκα στον κόσμο των λουλουδιών ακριβώς αυτό που έψαχνα αυτή την περίοδο της ζωής μου. Κάποτε με κάλυπτε δημιουργικά η -πρότερη- επαγγελματική μου δραστηριότητα. Όταν αυτό σταμάτησε, τότε ήξερα πως έπρεπε να το αλλάξω. Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την ανθοδετική, από καθαρή αγάπη για τα λουλούδια και για τις συνθέσεις. Όταν σκέφτηκα έξω από το comfort zone μου, τότε είδα μια επαγγελματική δραστηριότητα που θα μπορούσε να με κάνει πολύ πολύ ευτυχισμένη. Και ήμουν τόσο έτοιμη, ώστε από την στιγμή που μου μπήκε η ιδέα, το έβαλα μπροστά μέσα σε μία εβδομάδα. 

Eiko Flowers

Γιατί Eikō Flowers; Τι πραγματικά σημαίνει, ποια είναι η φιλοσοφία και τι συμβολίζει για εσένα; 

Η λέξη eikō είναι ιαπωνική και σημαίνει "glorious", μεγαλειώδης στα ελληνικά, ένα επίθετο που χαρακτηρίζει γενικά τα άνθη, που είναι μια μορφή έκφρασης της ομορφιάς και του μεγαλείου της φύσης. Δεν δυσκολεύτηκα πολύ να καταλήξω σε αυτό. 

eiko flowers

Λένε πως τα λουλούδια όταν κοσμούν έναν χώρο, προσφέρουν ηρεμία και σου φτιάχνουν τη διάθεση. Το έχεις εντοπίσει πράγματι αυτό; 

Προσωπικά, είναι έτσι ακριβώς, τα λουλούδια στο σπίτι μού φτιάχνουν τη διάθεση. Υπάρχουν στιγμές που περνάω και τα κοιτάζω και νιώθω πως ο χώρος μου φαίνεται ομορφότερος, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα. Το βλέπω σαν ένα δώρο που μας προσφέρεται συνεχώς.

Eiko Flowers

Γιατί μια ανθοσύνθεση/ ένα μπουκέτο λουλούδια είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις σε κάποιον; 

Μπορεί ένα δώρο να θεωρείται ως μία πολύ προσωπική υπόθεση, όμως εγγυημένα δεν μπορείς να πέσεις ποτέ έξω με ένα υπέροχο μπουκέτο λουλούδια. 

Eiko Flowers

Πολλοί άνθρωποι αντιστοιχούν τα συναισθήματα με χρώματα. Θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο, συνδέοντας τα συναισθήματα του έρωτα, της θλίψης, της αισιοδοξίας με συγκεκριμένα λουλούδια; 

Δεν μου αρέσουν τα κλισέ, ούτε στα χρώματα ούτε στις περιστάσεις, αλλά απολαμβάνω να δημιουργώ κάτι με βάση τις περιγραφές του πελάτη για τον παραλήπτη. Πολλοί μού περιγράφουν τον άνθρωπο στον οποίο θέλουν να στείλουν λουλούδια, ή την περίσταση -κάποιοι μοιράζονται ακόμη και πιο προσωπικές πληροφορίες για να έχω μια καλύτερη εικόνα και να ετοιμάσω κάτι ειδικά για εκείνους. Το βρίσκω φανταστικό και μου δίνει έμπνευση.

Ποιον συνδυασμό λουλουδιών και χρωμάτων θα πρότεινες σε κάποιον για μία φθινοπωρινή διακόσμηση στο σπίτι; 

Μου αρέσουν τα σκονισμένα ροζ, εκείνο της πούδρας, γήινα όπως taupe και μπεζ συν μικρές πινελιές στο κόκκινο του κρασιού. 

eiko flowers

Πόσο eco-friendly, είναι τα Eikō Flowers;

Η βιωσιμότητα με αφορά πολύ στην προσωπική μου ζωή, οπότε δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά και στην επαγγελματική μου. Έχω κάνει κάποιες οικολογικές επιλογές στο brand, όπως να μην χρησιμοποιώ ζελατίνες για το πακετάρισμα, να επιλέγω επαναχρησιμοποιούμενα mechanics στις κατασκευές και να αποφεύγω το foam, το οποίο δεν είναι βιοδιασπώμενο και μάλιστα σπάει σε μικροπλαστικό, με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επιπλέον, προσπαθώ όσο είναι εφικτό, να αγοράζω πολλά από τα λουλούδια μου τοπικά. Ο στόχος μου είναι τα  eikō flowers να γίνονται συνεχώς όλο και πιο sustainable κάθε μήνα, κάθε χρόνο.

Eiko Flowers

Τι θα βρεις κανείς στο Eikō Flowers που ενδέχεται να μη συναντήσει πουθενά αλλού; 

Νομίζω πως αυτό που κάνει το brand να ξεχωρίζει είναι η σύνθεση: μια εντελώς προσωπική μου αισθητική αντιμετώπιση στο χρώμα, στις υφές, στη γεωμετρία, που καταλήγουν να κάνουν κάθε μπουκέτο μοναδικό. Επίσης, αγαπώ να γεμίζω βάζα, οπότε αναλαμβάνουμε να πάρουμε το αγαπημένο σας βάζο και να σας το φέρουμε γεμάτο για κάθε ξεχωριστή περίσταση! 

Eiko Flowers

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο λουλούδι-συνδυασμός λουλουδιών, αν μπορείς να ξεχωρίσεις μόνο έναν; 

Κάτι τέτοιο μου είναι πραγματικά αδύνατο, κάθε εβδομάδα έχω νέους αγαπημένους συνδυασμούς. Και οι επιλογές είναι πραγματικά απεριόριστες. 

*Τα eikō flowers λειτουργούν με παραγγελία μέσω instagram @eiko.flowers, μέσω website καθώς και με πακέτα μηνιαίων συνδρομών, ώστε να έχετε κάθε εβδομάδα λουλούδια στην πόρτα σας