Women who dare | The Change Makers

Τρεις γυναίκες που διαπρέπουν με την τεχνογνωσία και το ταλέντο τους αποτελούν έμπνευση για όλες όσες θέλουν να τολμήσουν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

To Ηarper's Bazaar Greece σε συνεργασία με την Porsche Hellas ξεχώρισε τρεις μοναδικές γυναίκες επιλέγοντας να φωτογραφηθούν με τρία αυτοκίνητα που χαρακτηρίζουν τον δυναμισμό και την προσωπικότητά τους. Έγραψαν οι ίδιες το moodboard της επαγγελματικής τους πορείας, διεκδικώντας, αλλά και κατακτώντας την επιτυχία σε ανδρoκρατούμενους χώρους όχι γιατί είναι γυναίκες και έπρεπε να αποδείξουν την δύναμή τους αλλά γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν.

Μαριάνθη Φραγκοπούλου, Καθηγήτρια Πυρηνικής Φυσικής, CEO Herado

H διακεκριμένη πυρηνική φυσικός Μαριάνθη Φραγκοπούλου πιστεύει στην καινοτομία και φωτογραφίζεται με την ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan 4 Cross Turismo.

Tο Harper’s Bazaar Greece συνάντησε τη Μαριάνθη Φραγκοπούλου λίγο πριν η αποστολή "Artemis1" αναχωρήσει για τη Σελήνη με το "Orion", που θα είναι εξοπλισμένο με δοσίμετρα της ελληνικής startup εταιρείας Herado, την οποία η ίδια έχει ιδρύσει. Οι επόμενες αποστολές έχουν ήδη τοποθετηθεί στο παγκόσμιο ημερολόγιο, αφού στο α' τρίμηνο του 2023 τα δοσίμετρα της Herado θα βρίσκονται στην αποστολή της Space Blue Origin, εταιρείας του Τζεφ Μπέζος. Πώς αντιμετωπίζει η ίδια την επιτυχία; "Η επιτυχία φέρνει συγκίνηση και χαρά, αλλά σίγουρα υπάρχουν στιγμές μεγάλης δυσκολίας που, αν λείψουν, η διαδρομή δε θα είναι ίδια. Τα εμπόδια για εμένα λειτουργούν ως κίνητρο. Αναγκάζομαι να γίνω πιο δημιουργική ώστε να ανταπεξέλθω. Η ικανοποίηση είναι πολύ μεγάλη όταν τα καταφέρνεις".

Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη, οδηγός αγώνων αυτοκινήτου και δημοσιογράφος

Η πρωτοπόρος οδηγός αγώνων αυτοκινήτου και δημοσιογράφος Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη δηλώνει ότι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια μέχρι να πετύχει το στόχο της και δοκιμάζει τα όρια της διθέσιας 718 Boxster.

Μεγάλωσε σε μια οικογένεια που αγαπούσε τα αυτοκίνητα. Η μητέρα της, γραφίστρια αλλά και συνοδηγός σε αγώνες αυτοκινήτου, γνώρισε τον αείμνηστο πατέρα της, Άρη Σταθάκη, στην Ανάβαση Πάρνηθας. H ίδια συνεχίζει το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα StAr, μια ιδέα του πατέρα της για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, και είναι μέλος του Women’s World Car of the Year (WWCOTY), του παγκόσμιου θεσμού βράβευσης αυτοκινήτων που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. "Οι γυναίκες δεν έχουν ξεπεράσει τη γυάλινη οροφή. Δεν προσκαλώ τις γυναίκες να ασχοληθούν με τους αγώνες αυτοκινήτου για να διεκδικήσουν αναγνωρισιμότητα σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, αλλά να το κάνουν μόνο αν το αγαπούν. Αυτή θα είναι η κινητήριος δύναμη ώστε να πρωτοτυπήσουν".

Άγη Κασούμη, Πρωταθλήτρια σκοποβολής, με έξι συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εθνική προπονήτρια

H πρωταθλήτρια για 40 χρόνια στη σκοποβολή Άγη Κασούμη, γνωρίζει πώς να ελίσσεται και να προσαρμόζεται μετατρέποντας τα εμπόδια σε ευκαιρίες και  ταυτίζεται σπόλυτα με το δημοφιλές Suv Porsche Macan. '

Έµαθε να αγαπά τη σκοποβολή, αφού και ο πατέρας της, Δηµήτρης Κασούµης, πρώην πρωταθλητής, είχε πάθος µε το άθληµα. "Η πρώτη επαφή µου µε τη σκοποβολή έγινε στην ηλικία των 10 ετών και ήταν αληθινός έρωτας" θυµάται. "Ο πρωταθλητισµός σε βοηθά να ξεπερνάς τον εαυτό σου" σημείωνει. "Στην αποτυχία µαθαίνεις να µαζεύεις τα κοµµάτια σου και να συνεχίζεις. Αυτή η νοοτροπία γίνεται τρόπος ζωής και σε ακολουθεί σε οτιδήποτε κάνεις". Μέντορας η ίδια πολλών γυναικών, µέσα από τη συνεργασία της µε προπονήτριες αλλά και αθλήτριες πιστεύει ότι "το µυστικό για να προοδεύσεις είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις και να νιώθεις καλά µε τον εαυτό σου". Αυτό που συµβουλεύει τους αθλητές της είναι "να µάθουν να ξεπερνούν τα εµπόδια και να µην το βάζουν ποτέ κάτω. Μόνο έτσι µπορούµε να ανακαλύψουµε τις απεριόριστες δυνάµεις µας και να οδηγηθούµε στην επιτυχία".