Michelin 2024 | Ναι μεν, αλλά

Το περσινό κλίμα γενικευμένης ευφορίας έδωσε φέτος τη θέση του σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία, με ένα μόνο καινούργιο αστέρι και ορισμένες ενδιαφέρουσες προσθήκες στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κόκκινου Οδηγού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από μήνα σε μήνα και από μέρα σε μέρα πήγε φέτος η ανακοίνωση των βραβείων του Κόκκινου Οδηγού. Στις 18/12, πιο αργά από ποτέ τα τελευταία χρόνια, κάποιοι χάρηκαν, κάποιοι λυπήθηκαν και όπως πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις προκύπτει άφθονη τροφή για σκέψη. Εκ πρώτης όψης, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και το πρόσημο είναι θετικό. Οι συνολικά 27 διακρίσεις του 2022 έγιναν 31 το 2023, ενώ για το 2024 επιβραβεύτηκαν για την προσπάθειά τους 36 εστιατόρια. Σε αντίθεση όμως με τα τρία καινούργια περσινά αστέρια, ένα μονάχα άναψε φέτος για να επιβραβεύσει το "Makris" του Θησείου. Tο "Delta" κρατά τη σπουδαία διάκριση των δύο αστεριών, και το ένα αστέρι τους τα "Botrini’s", "CTC Urban Gastronomy", "Hervé", "Hytra", "Patio", "Pelagos", "Soil", "Spondi", "The Zillers" και "Tudor Hall". 

Από αυτήν την παρέα των επίλεκτων λείπει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια το "Varoulko Seaside" και μας εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι παρά τη σταθερή του εικόνα, περιορίζεται πλέον στην κατηγορία με τις Επιλογές του οδηγού. Η συγκεκριμένη κατηγορία παραμένει και φέτος ελλιπής (υπάρχουν εστιατόρια που βρίσκονται στο ίδιο ή και σε καλύτερο γαστρονομικό επίπεδο από κάποια που αναφέρονται αλλά έχουν μείνει απέξω) αλλά και ανομοιογενής αφού προτείνει εστιατόρια διαφορετικού διαμετρήματος δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό. "Athénée", "Cookoovaya" και "Οικείο" καταγράφονται στις απώλειες, ενώ δεν λείπουν οι νέες προσθήκες που άλλοτε φανερώνουν γρήγορα αντανακλαστικά ("Gallina", "Esthiō", "Dolli’s"), άλλοτε όχι και τόσο ("Οvio"). 

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr