Οι καλύτερες ιδέες για το Σαββατοκύριακο που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι

Πώς να περάσετε ευχάριστα στον ελεύθερο χρόνο σας.

Από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέχρι το V&A Museum στο Λονδίνο και από τις νέες κυκλοφορίες του Netflix μέχρι τις ταινίες σε Α' οι παρακάτω ιδέες θα γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο σας όσο μένετε σπίτι.

Στα σπίτια των καλλιτεχνών ανά τον κόσμο

Οι καλύτερες ιδέες για το Σαββατοκύριακο που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι

Πατήστε ENTER. Το Ίδρυμα Ωνάση μας καλεί να αφουγκραστούμε όσα βιώνουμε υπό το πρίσμα νέων καλλιτεχνικών έργων. Οι πρώτοι καλλιτέχνες που μας υποδέχονται στο σπίτι τους είναι μεταξύ άλλων: ο Ευθύμης Φιλίππου, με έναν μονόλογο για το ανθρώπινο γένος που μάλλον έχει πια εξαφανιστεί με ερμηνευτή έναν Ιταλό εν μέσω πανδημίας, ο Δημήτρης Καραντζάς, με τον φακό στραμμένο στην καθημερινότητα ενός άνδρα κλεισμένου στο σπίτι με μία βωβή ερμηνεία από τον Αινεία Τσαμάτη, η εικαστικός Maria Antelman, που αιχμαλωτίζει τη συναισθηματική κατάσταση του σώματος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η Kimberly Bartosik, Guggenheim Fellow το 2019, η οποία επιστρατεύει τους συγκατοίκους της στο σπίτι, τον σύζυγό της, φωτιστή Roderick Murray, και τη 13χρονη κόρη τους, Dahlia Bartosik-Murray, για να μοιραστούν μαζί μας ένα παιχνίδι παράλογης ανταλλαγής που δημιούργησαν μετά από έναν μήνα καραντίνας, καλώντας μας να τραβήξουμε τα δικά μας βίντεο παίζοντάς το (The Game).

Γνωρίστε την κοινωνία των Κυκλάδων την Εποχή του Χαλκού

Online exhibition Cycladic Society
Photo Paris Tavitian

Περιηγηθείτε online στην εμβληματική έκθεση "Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν" που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το 2016 υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του, Καθηγητή Νικόλαου Σταμπολίδη. Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε για τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του μουσείου, παρουσιάζει
με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π.Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού.

Δείτε την έκθεση Christian Dior: Designer of Dreams

Η έκθεση "Christian Dior: Designer of Dreams” που έγινε στο V&A Museum στο Λονδίνο (και στη συνέχεια στο Museé des Arts Decoratifs) και προσέλκυσε επισκέπτες από όλο τον πλανήτη είναι πλέον διαθέσιμη και online. Από την εποχή του New Look μέχρι το σήμερα, εξερευνήστε την ιστορία του ιστορικού οίκου μέσα από μια εικονική περιήγηση στην έκθεση.

Τσεκάρετε τις νέες κυκλοφορίες του Netflix

Homecoming: A Film by Beyoncé

Οι νέες κυκλοφορίες του Netflix έρχονται πάνω στην ώρα για να συνδεθείτε με τους φίλους σας και να παρακολουθήσετε όλοι μαζί την ταινία/σειρά της επιλογής σας, με τη βοήθεια του Netflix Party. Από το HOMECOMING: Μια ταινία της Beyoncé μέχρι τον αγώνα της Alexandria Ocasio-Cortez, όπως αυτός αποτυπώνεται στο ντοκιμαντέρ Ο Δρόμος προς το Κογκρέσο, αυτές είναι οι νέες προτάσεις που αξίζουν μια θέση στη watching list σας.

Gemini Man σε Α' Προβολή

image002.jpg@01D61991.A41AA410

Ο Χένρι Μπρόγκαν (Γουίλ Σμίθ) είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ο οποίος όταν αποφασίζει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έρχεται αντιμέτωπος με την υπηρεσία του, η οποία επιστρατεύει τον νεότερο κλώνο του για να τον βγάλει από τη μέση. Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο βραβευμένος με OSCAR Ανγκ Λι (Τίγρης και Δράκος, Η Ζωή του Πι), ενώ δίπλα στον Γουιλ Σμιθ βρίσκουμε τους Κλάιβ Όουεν και Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ. Η ταινία έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή την Κυριακή 26/4 στο COSMOTE CINEMA 1HD (21.00, ζώνη blockbuster).