Οι αγαπημένες ταινίες του Wes Anderson

Ο ιδιαίτερος Αμερικανός σκηνοθέτης που έκλεισε 51 χρόνια ζωής δεν έκρυψε ποτέ τη λατρεία του στο σινεμά. Αυτή είναι μία λίστα με τα φιλμ που τον σημάδεψαν.

Ποιος είναι ο πιο σημαντικός σκηνοθέτης σήμερα στο αμερικανικό σινεμά; Οι απόψεις, όπως είναι φυσικό, διίστανται. Αν όμως έπρεπε να βρούμε εκείνον που η κινηματογραφική του γραφή ξεχωρίζει περισσότερο από οποιουδήποτε άλλο, τότε η θέση ανήκει δικαιωματικά στον Wes Anderson. Τα δικά του κάδρα, εδώ και περισσότερο από 20 χρόνια, έχουν καταφέρει να δημιουργήσει μία μοναδική υπογραφή και μία σχολή που δύσκολα μπορεί να ακολουθήσει κάποιος άλλος.

Φέτος το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά, ο πιο ιδιαίτερος Αμερικανός σκηνοθέτης θα επιστρέψει δριμύτερος και πιο Wes Anderson από ποτέ με το επόμενο κεφάλαιο της φιλμόγραφίας του: Το The French Dispatch.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αγαπημένοι δημιουργοί ήταν άνθρωποι όπως οι John Huston, Orson Welles, Jean Renoir, Roman Polanski, Stanley Kubrick, Fellini και Bergman – και κάπως έτσι διαμορφώθηκα σαν σκηνοθέτης" είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The Talks. O 51χρονος Αμερικανός άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε στις δημόσιες δηλώσεις του τη λατρεία που τρέφει για το σινεμά.

Αυτή είναι μία λίστα με μερικές από τις αγαπημένες ταινίες του, όπως τις έχει αποκαλύψει στα Μέσα, οι οποίες -τι περίεργο;- τυχαίνει να αποτελούν και σταθμούς στην ιστορία του σινεμά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr