Το Βρετανικό Μουσείο σάς προσκαλεί σε μια εικονική περιήγηση στην τεράστια συλλογή εκθεμάτων του

Υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια αντικείμενα έτοιμα να ανακαλυφθούν.

Τα μουσεία σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους εξαιτίας της πανδημίας. Αλλά πολλά, συμπεριλαμβανομένου και του Βρετανικού Μουσείου, δεν ήθελαν να αφήσουν το κοινό μακριά από την τέχνη για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα λοιπόν, το πρώτο εθνικό μουσείο στον κόσμο διέθεσε ένα μεγάλο μέρος της συλλογής του στο διαδίκτυο, και έχετε πρόσβαση σε αυτή μόνο με μερικά κλικ.

"Σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι καθώς ξεκινάμε μια σημαντική ανανέωση της συλλογής μας στο σιαδίκτυο!" ανακοίνωσε το Βρετανικό Μουσείο μέσα από το Instagram στα τέλη Απριλίου. "Εργαζόμασταν πολύ σκληρά για να σας φέρουμε αυτήν την ενημέρωση νωρίς, ώστε να μπορείτε να εφαρμόσετε το #MuseumFromHome ακόμα καλύτερα από πριν… υπάρχουν 4,5 εκατομμύρια αντικείμενα έτοιμα να ανακαλυφθούν, με σχεδόν 1,9 εκατομμύρια φωτογραφίες. Τώρα μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση και να μετακινηθείτε σε εικόνες, αποκαλύπτοντας εκπληκτικές λεπτομέρειες".

Το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί εμβληματικά κομμάτια  της ιστορίας, όπως η πέτρα της Ροζέτας, υα τέλεια διατηρημένα κομμάτια από τον Ραφαήλ και άθικτα κεραμικά από την αρχαία ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε να εξερευνήσετε τα αρχεία του μουσείου ανά θέμα - όπως "Αμερική," "Ζώα", "Θάνατος και μνήμη" και "Επιθυμία, αγάπη και ταυτότητα" - ή να αναζητήστε το αγαπημένο σας κομμάτι με λέξη-κλειδί.