Γιατί ο επόμενος James Bond δεν θα είναι γυναίκα

Η παραγωγός των επιτυχημένων ταινιών δίνει την απάντηση για τη θηλυκή εκδοχή του 007.

Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία της νέας ταινία του James Bond, No Time To Die, αυξάνονται οι εικασίες για το ποιος θα πάρει τη θέση του Daniel Craig για να υποδυθεί τον θρυλικό κατάσκοπο. Σύμφωνα πάντως με τη Barbara Broccoli δεν θα είναι κάποια γυναίκα. 

Σε συνέντευξη που έδωσε στο Variety, η παραγωγός - που επιβλέπει το franchise με τον ετεροθαλή αδερφό της Michael G. Wilson - εξήγησε ότι αντιθέτως θέλει να εστιάσει στη δημιουργία "δυνατών γυναικείων χαρακτήρων". "Μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος αλλά είναι άντρας" είπε για τον 007. "Πιστεύω ότι πρέπει να δημιουργήσουμε νέους χαρακτήρες για τις γυναίκες - δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες. Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα στο να πάρω έναν ανδρικό χαρακτήρα και να βάλω μία γυναίκα να τον υποδυθεί. Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι μακράν πιο ενδιαφέρουσες από αυτό". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως δημοσιεύθηκε ευρέως το περασμένο έτος, η δημιουργός του Fleabag, Phoebe Waller-Bridge, είχε κληθεί να βοηθήσει στο σενάριο - γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη γυναίκα στην ιστορία που έκανε κάτι ανάλογο. Οι ταινίες του James Bond είναι από τα πιο μακροχρόνια και επικερδή franchises του Χόλιγουντ - που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πίεση για να εξασφαλιστεί το σωστό πρόσωπο για τον ομώνυμο ρόλο. Ο Craig ήταν ο πιο κερδοφόρος Bond μέχρι σήμερα - οι ταινίες 007 έχουν συγκεντρώσει συνολικά 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office και περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά μπορούν να αποδοθούν στις τελευταίες τέσσερις ταινίες με πρωταγωνιστή τον Craig.

"Καλώς ή κακώς είμαστε οι κηδεμόνες αυτού του χαρακτήρα. Λαμβάνουμε αρκετά σοβαρά την ευθύνη μας" πρόσθεσε η Broccoli. Ανάμεσα στα ονόματα των ηθοποιών που φημολογούνται ότι θα είναι οι αντικαταστάτες του Craig είναι αυτά των Idris Elba, James Norton, Richard Madden και Tom Hiddleston.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ