"Περιμένοντας τον Γκοντό" | Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων

Ο θεατρικός συγγραφέας διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση και χιούμορ.

Το έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό" ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη στις 15 Ιουλίου,σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τη θεατρική ομάδα να δηλώνει παρόν στην επικοινωνία με τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη. Η επιθυμία τους για την παράσταση γεννήθηκε από μια εσωτερική ανάγκη να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της θεατρικής πράξης σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές.

Το "Περιμένοντας τον Γκοντό", το αριστουργηματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, παραμένει επίκαιρο, μέσα στην αφοπλιστική του αλήθεια σχετικά με τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου να λύσει το αίνιγμα της ίδιας του της ύπαρξης. Στο έργο ο Βλαδίμηρος και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται στο ίδιο σημείο για άλλη μια φορά. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι ψευδαίσθηση; Θα κρατήσει την υπόσχεση του και θα δώσει τη λύση; Υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους ;Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει; Αν και είναι φανερή η ματαιότητα αυτής της αναμονής οι μοναχικοί αυτοί άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να περάσουν όσο πιο ευχάριστα μπορούν τον χρόνο που τους απομένει ελπίζοντας ότι ο Γκοντό θα έρθει και θα απαντήσει σε όλα τα υπαρξιακά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ο Σάμιουελ Μπέκετ με αυτό το έργο διαπραγματεύεται την ανθρώπινη ύπαρξη με κατανόηση και χιούμορ γράφοντας  μια κωμωδία που παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του σε αυτό τον κόσμο μέχρι και σήμερα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άρης Σερβετάλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Άρης Κακλέας, Αγγελική Τρομπούκη


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ | ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ  ΒΥΡΩΝΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ| 15-16-17 /7/2020

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ | 22 /7/2020

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ | 23-24 /7/2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ | 28-29-30 /7/2020

ΣΠΑΡΤΗ | 3-8-2020

Ώρα Έναρξης: 21:15

Διάρκεια: 100 λεπτά

Γενική είσοδος: 17 ευρώ