Οι καλύτεροι ρόλοι του Robert Redford στο σινεμά

Ο σπουδαίος ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός κλείνει 84 χρόνιας μίας πραγματικά κινηματογραφικής ζωής.

"Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά μάλλον ήρθε το τέλος για μένα, όσον αφορά την υποκριτική και μετά από αυτή την ταινία θα αποσυρθώ. Έκανα τα πάντα σε αυτή τη δουλειά από τα 21 μου. Νομίζω ότι ήταν αρκετά. Γιατί να μην πω αντίο με μία ταινία θετική και αισιόδοξη;", είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου του 2018 ο Robert Redford, ανακοινώνοντας ουσιαστικά το τέλος της υποκριτικής του καριέρας, ύστερα από 58 χρόνια.

Λίγους μήνες μετά, έκανε πρεμιέρα το κύκνειο άσμά του, "Ο Κύριος & το Όπλο", μία αστυνομική κωμωδία του David Lowery, βασισμένη σε αληθινή ιστορία, όπου ενδύθηκε τον Forrest Tucker, που απέδρασε από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν σε ηλικία 70 ετών.

Στα 84 του -γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1936 στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια-, ο Redford, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, ιδρυτής του κινηματογραφικού φεστιβάλ Σάντανς και ακτιβιστής, μπορεί να αναπολεί με υπερηφάνεια το παρελθόν του στο σελιλόιντ, μιας και μας έχει χαρίσει μερικούς από τους πιο γοητευτικούς κινηματογραφικούς ήρωες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στις ΗΠΑ επί 25 περίπου χρόνια, το όνομά του ήταν συνώνυμο των λέξεων "ξανθός" και "ωραίος".

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr