Alice: Curiouser and Curiouser | Ζήστε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων

Η Αλίκη και το V&A Museum σας προσκαλούν σε ένα show εικονικής πραγματικότητας.

Καλύπτοντας ένα χρονικό φάσμα που ξεπερνά τα 157 χρόνια, η έκθεση Alice: Curiouser and Curiouser που φιλοξενείται στο V&A Museum καταγράφει την προέλευση, τις προσαρμογές και τους νεοτερισμούς των περιπετειών της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, από το χειρόγραφο του Lewis Carroll σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αγαπήθηκε από κάθε ηλικία. 

Ακόμα όμως κι αν δεν έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε δια ζώσης σε αυτή τη συναρπαστική και θεατρική έκθεση, μπορείτε να ζήσετε ένα εικονικό ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων. Η περίεργη Αλίκη προσκαλεί το κοινό να πέσει στην κουνελότρυπα και να ξεκινήσει ένα αξέχαστο ταξίδι μέσω της παιχνιδιάρικης διάστασης της εικονικής πραγματικότητας (VR). Αυτή η νέα εμπειρία VR είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου συνεργασίας μεταξύ του V&A και της HTC Vive Arts, που δημιουργήθηκε από το στούντιο παιχνιδιών PRELOADED και με πρωτότυπα έργα τέχνης από την Ισλανδή εικονογράφο Kristjana S Williams. Η όλη εμπειρία περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή, διαδραστική και εκ νέου φανταστική Wonderland, που γιορτάζει μια από τις πιο εμβληματικές και εμπνευσμένες ιστορίες όλων των εποχών - το αντικείμενο της μεγάλης έκθεσης του 2021, Alice: Curiouser and Curiouser.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Χώρα των Θαυμάτων μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Η VR εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2020 από το V&A, παρέχοντας μια γρήγορη προεπισκόπηση της επικείμενης έκθεσης Alice: Curiouser and Curiouser, και εγκαινιάζοντας την εμπειρία της Curious Alice VR. Με την καθοδήγηση της επιμελήτριας της έκθεσης Kate Bailey, αυτό το show θα εξερευνήσει τις πέντε ενότητες της έκθεσης. Αγκαλιάζοντας τις ονειρικές ιδιότητες του κλασικού μυθιστορήματος, το σκηνικό θα μεταμορφωθεί και θα προσαρμοστεί σε όλη την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των ζωντανών οπτικών εφέ.

Μία ιστορία με πολλά κρυφά νοήματα. 

Έχει περάσει ενάμισι αιώνας από τότε που η Αλίκη έκανε το πρώτο της ταξίδι και η ταπεινή ιστορία του Carroll έχει εμπνεύσει αμέτρητες ταινίες, πίνακες ζωγραφικής, ακόμη και το μπαλέτο. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ο τρόπος με τον οποίο διαμόρφωσε την κατανόησή μας για τον εγκέφαλο. Όχι μόνο στη φροϋδική ψυχολογία και ανάλυση, αλλά στη σύγχρονη νευροεπιστήμη, όπως σημειώνει ο David Robson σε άρθρο του στο BBC.

Μνήμη, γλώσσα και συνείδηση: πολύ πριν χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να χαρτογραφήσουμε τη χώρα των θαυμάτων του εγκεφάλου, ο Carroll είχε ήδη χαρτογραφήσει το περίγραμμά του με τα παιχνιδιάρικα πειράματά του. "Διερευνά τόσες πολλές ιδέες για το αν υπάρχει ένας συνεχής εαυτός, πώς θυμόμαστε πράγματα από το παρελθόν και πώς σκεφτόμαστε το μέλλον - υπάρχει πολύς πλούτος εκεί για όσα γνωρίζουμε για τη γνώση και τη γνωστική επιστήμη" λέει η Alison Gopnik από το University of California, Berkeley. "Όλοι μας μπορούμε να μάθουμε κάτι για τον εαυτό μας από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων - αρκεί να την κοιτάξουμε με τον σωστό τρόπο" γράφει ο Robson. 

Η μεγάλη έκθεση του V&A παρέχει μια ενδελεχή έρευνα και παρουσίαση της Wonderland, παρουσιάζοντας ντοκουμέντα για την ιστορία της αληθινής Αλίκης (ο συγγραφέας βασίστηκε στο πρόσωπο της νεαρής Alice Liddell) και παράλληλα συγκεντρώνοντας αρχεία που δείχνουν τη συμβολή της στην τέχνη και την pop κουλτούρα. 

Η εγγραφή για συμμετοχή στο VR έχει πλέον κλείσει, αλλά μπορείτε να εγγραφείτε μέσω του YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ