Το Instagram αλλάζει την πολιτική του για το γυμνό περιεχόμενο

Η Nyome Nicholas-Williams πίεσε την πλατφόρμα να αναθεωρήσει την πολιτική της, μετά από μία τρίμηνη εκστρατεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αναθεωρούνται οι κανόνες του Instagram σχετικά με το γυμνό περιεχόμενο μετά από μια τρίμηνη εκστρατεία της Nyome Nicholas-Williams που κατηγόρησε την πλατφόρμα ότι λογοκρίνει τις εικόνες της. Το Μαύρο και plus size μοντέλο από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε στις αρχές Αυγούστου ότι ενώ το Instagram την ενημέρωσε ότι αφαίρεσε τις εικόνες της από μια φωτογράφηση για παραβίαση των κανόνων σχετικά με το γυμνό, είδε στην πλατφόρμα αντίστοιχες φωτογραφίες (ή και με περισσότερο γυμνό) λευκών, αδύνατων γυναικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


"Εκατομμύρια φωτογραφίες πολύ γυμνών, κοκαλιάρικων λευκών γυναικών μπορούν να βρεθούν στο Instagram κάθε μέρα", είπε στο The Observer. "Αλλά μια παχουλή, Μαύρη γυναίκα που γιορτάζει το σώμα της απαγορεύεται; Με συγκλόνισε. Νιώθω σαν να με αναγκάζουν να σιωπήσω". Η καμπάνια της αναδείχθηκε στο hashtag, #IWantToSeeNyome.

Το Instagram δήλωσε ότι μετά από διερεύνηση διαπίστωσε ότι η πολιτική της πλατφόρμας σχετικά με το "breast squeezing" είχε εφαρμοστεί χωρίς λόγο στις εικόνες της Nicholas-Williams. "Τα σχόλιά της μάς βοήθησαν να καταλάβουμε πού υστερεί αυτή η πολιτική και πώς θα μπορούσαμε να τη βελτιώσουμε", δήλωσε εκπρόσωπος του Instagram στο Business Insider.

"Με το νέο update, θα επιτρέπουμε περιεχόμενο όπου κάποιος μπορεί απλώς να αγκαλιάζει, να ακουμπάει ή να κρατάει το στήθος του. Και, εάν υπάρχει αμφιβολία, θα ζητήσουμε από τους reviewers να επιτρέψουν στο περιεχόμενο να παραμείνει ενημερωμένο".