Η ερωτική ιστορία των Spencer που μπορεί να παρουσιαστεί στην 4η σεζόν του The Crown

Η σχέση του πρίγκιπα Κάρολου με Lady Sarah Spencer

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η επερχόμενη σεζόν του The Crown θα επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη σχέση μεταξύ του πρίγκιπα Κάρολου και της Diana Spencer, όμως υπάρχει ένα ερώτημα για ένα συγκεκριμένο μέρος της ιστορίας τους: αν θα συμπεριληφθεί η σύντομη σχέση του Κάρολου με την αδερφή της πριγκίπισσας Diana, Lady Sarah Spencer.

Σε αντίθεση βέβαια με μία άλλη ερωτική ιστορία του διάδοχου του βρετανικού θρόνου, το ειδύλλιο με τη Sarah Spencer δεν είχε καθόλου δράμα. Ένα άρθρο του 1981 στους Daily Times, μέρος ενός γενικότερου αφιερώματος για το γάμο του Κάρολου και της Diana, σημείωσε ότι το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1977 ενώ ο πρίγκιπας έβγαινε με την αδερφή της, Sarah. "Η Diana ήταν τότε 16 χρονών [στην πρώτη τους συνάντηση], και ο Κάρολος, 28 ετών, ο οποίος έβγαινε με την 21 ετών τότε Sarah". Η εφημερίδα σημείωσε, ωστόσο, ότι η Sarah δεν φαινόταν διατεθειμένη να παντρευτεί τον Κάρολο για έναν αρκετά σημαντικό λόγο: παραδέχτηκε δημόσια ότι δεν ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του. Το 1979, όταν η Diana  ήταν προφανώς ένα στήριγμα για τον Κάρολο, ο οποίος είχε μάθει για τον θάνατο του αγαπημένου του θείου, του Λόρδου Mountbatten, ο Κάρολος άρχισε να τη σκέφτεται ως πιθανή νύφη. Μετά την ανακοίνωση της είδησης του αρραβώνα τους, η Sarah είχε πει αστειευόμενη στη Guardian, "Εγώ τους γνώρισα. Είμαι ο Έρωτας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η οικογένεια Spencer, μια από τις παλαιότερες και πιο αριστοκρατικές οικογένειες στην Αγγλία, είχε στενή σχέση με τη βασιλική οικογένεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και οι δύο γιαγιάδες της οικογένειας κρατούσαν συντροφιά στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη Βασιλομήτωρ, και η Diana μεγάλωσε ως φίλη των νεότερων αδερφών του Καρόλου, του Ανδρέα και του Εδουάρδου, οπότε ήταν εξοικειωμένη με τους βασιλείς πολύ πριν μπει στην οικογένεια ως σύζυγος του πρίγκιπα.

Αυτή η στενή σχέση, σε συνδυασμό με μερικά από τα άλλα χαρακτηριστικά της Diana (η αριστοκρατική της καταγωγή  και η "αθωότητα" της) την καθιστούσαν την ιδανική νύφη για τον Κάρολο, ειδικά όταν τη συνέκριναν με την πρώτη του αγάπη, την Camilla Shand (εκείνη τη στιγμή, Camilla Parker Bowles).

Όπως όλοι γνωρίζουν, ο γάμος του Κάρολου και της Diana έληξε με ένα σκανδαλώδες διαζύγιο. Η Sarah από την άλλη προχώρησε στη ζωή της μετά τον χωρισμό της από τον πρίγκιπα. Το 1980 παντρεύτηκε τον Neil Edmund McCorquodale και απέκτησαν τρία παιδιά. Επειδή ο McCorquodale δεν έχει δικό του τίτλο, η Sarah διατήρησε τον δικό της, "Lady", κατά το γάμο, ενώ πήρε το επώνυμο του συζύγου της, και έγινε Lady Sarah McCorquodale.