Ο ψηφιακός κόσμος του Van Gogh έρχεται στο σπίτι σας

Πάνω από χίλια έργα του διάσημου ζωγράφου είναι διαθέσιμα για προβολή δωρεάν.

Όσο εφαρμόζονται νέα περιοριστικά μέτρα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, είναι παρήγορο να μπορείτε να απολαύσετε την ομορφιά και τον πολιτισμό με ασφαλείς τρόπους. Με την Ολλανδία να επιστρέφει σε καθεστώς lockdown, τα μουσεία προσπαθούν να επιτελέσουν τον ρόλο τους - να φέρουν την τέχνη κοντά στους ανθρώπους - ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Το Van Gogh Museum αποτελεί ένα ένα νέο project των ολλανδικών μουσείων όπου παρουσιάζεται μία συλλογή με πάνω από χίλια έργα του καλλιτέχνη. Χτίζοντας την ψηφιακή συλλογή που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από το Μουσείο Van Gogh στο Άμστερνταμ, σχεδόν τα μισά από τα μετα-ιμπρεσιονιστικά έργα αυτού του παραγωγικού ζωγράφου είναι τώρα διαθέσιμα για δωρεάν προβολή - με επιστημονικά σχόλια - από την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Ο Van Gogh έζησε από το 1853 έως το 1890, αλλά η πλειονότητα των διάσημων έργων του ολοκληρώθηκε στα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του. Πολλές από αυτές τις 860 ελαιογραφίες είναι διαθέσιμες για προβολή μέσω του Van Gogh Worldwide, ενώ αξίζει να εξερευνήσετε και τα σχέδια με μολύβι σε χαρτί, καθώς απεικονίζουν τοπία και φιγούρες από την καθημερινή ζωή του ζωγράφου. Το Van Gogh Worldwide σάς δίνει μία καλή εικόνα τόσο για τα έργα όσο και για τον καλλιτέχνη πίσω από αυτά.

Προς το παρόν, το Van Gogh Worldwide περιλαμβάνει έργα που βρίσκονται μόνο σε ολλανδικά μουσεία. Στη λίστα των ιδρυμάτων βρίσκονται το Μουσείο Van Gogh, το Μουσείο Kröller-Müller, το Rijksmuseum, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο Boijmans Van Beuningen.