Αυτό είναι το καστ του Parasite, αν δεν το γνωρίζετε ήδη

Ένας σύντομος οδηγός για τα πρόσωπα πίσω από την ταινία της χρονιάς.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Παράσιτα σάρωσαν στα φετινά Όσκαρ, με τον Bong Joon-ho να φεύγει με τέσσερα βραβεία - ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία. Παρά την αδιαμφισβήτητη νίκη της ταινίας όμως, η Ακαδημία αγνόησε το υπόλοιπο καστ, ακόμη και όταν αυτό ξεχώρισε στα SAG Awards ή απέσπασε διακρίσεις στα βραβεία της Νότιας Κορέας που είναι ισότιμα με τα Όσκαρ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν βλέπετε, λοιπόν, το Parasite για πρώτη φορά, αυτός είναι ένας σύντομος οδηγός στο cast της ταινίας:

Lee Sun-gyun

Lee Sun-gyun

Ο Dong-ik (ή "Nathan"), ο πατριάχρης της οικογένειας Park family. Τον γνωρίζετε από τις ταινίες A Hard Day (2014), All About My Wife (2012) και Bad Police (2019) και τα TV shows όπως My Mister και My Wife's Having an Affair This Week. 

Lee Jeong-eun, Cho Yeo-jeong και Song Kang-ho

Lee Jeong-eun, Cho Yeo-jeong και Song Kang-ho

Η Lee Jeong-eun (αριστερά) υποδύεται τη Moon-gwang, την οικονόμο των Park. Έχει δουλέψει στο παρελθόν με τον Bong στις ταινίες Okja και Mother.  Η Cho Yeo-jeong είναι η μητέρα της οικογένειας Park. Έχει παίξει στις ταινίες The Concubine (2012), The Servant (2010), Obsessed (2014), The Target (2014) και Casa Amor: Exclusive for Ladies (2015) και στις τηλεοπτικές σειρές Woman of 9.9 Billion και Ms. Perfect.

Choi Woo-shik

Choi Woo-shik

Υποδύεται τον Ki-woo, γιο της οικογένειας Kim. Έχει συμμετάσχει με τη σειρά του στην ταινία του Bong, Okja.

Park So-dam

Park So-dam

Η Ki-jung είναι η κόρη της οικογένειας Kim. "Όταν διάβασα το σενάριο ήταν σαν να είχα γράψει εγώ όλες τις ατάκες, κι έτσι μου βγήκε όλο πολύ φυσικά" είχε δηλώσει στο Forbes. Έχει εμφανιστεί στις ταινίες The Priests (2015) και The Silenced (2015), και στις κορεάτικες τηλεοπτικές σειρές Cinderella και Four Knights (2014).

Song Kang-ho

Song Kang-ho

Ο Ki-taek είναι ο πατέρας της οικογένειας Kim. Συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Bong κι έχει εμφανιστεί στις ταινίες Snowpiercer, The Host και Memories of Murder. "Είναι ιδιοφυΐα" έχει πει ο Bong για τον ηθοποιό. 

Bong Joon-ho

Bong Joon-ho

Ο σκηνοθέτης της ταινίας που κατάφερε να φύγει από την τελετή απονομής με τέσσερα Oscars. Παλιότερες δουλειές του: Snowpiercer, Okja, The Host, Memories of Murder και Mother.