Υπέροχα πράγματα για να κάνετε τον Ιανουάριο

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον πρώτο μήνα του 2021.

Αν έχετε ήδη δει το Bridgerton κι έχετε μάθει τα πάντα για τον Regé-Jean Page, ίσως χρειάζεστε ένα διάλειμμα από το Netflix. Σε μία προσπάθεια να φέρουν πίσω λίγη από την "κανονικότητα" του παρελθόντος, πολιτιστικοί φορείς, οργανισμοί και εταιρείες παραγωγής, διοχετεύουν την ενέργειά τους σε διαδικτυακές ενέργειες που έχουν ως στόχο να στηρίξουν τον πολιτισμό αλλά και να διασκεδάσουν τους θεατές στο σπίτι.

ΚΠΙΣΝ | Πρόσωπα του ήρωα: Αναγνώσεις

Υπέροχα πράγματα για να κάνετε τον Ιανουάριο

Ο δεύτερος κύκλος των Αναγνώσεων, της διαδικτυακής ηχητικής σειράς του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), είναι αφιερωμένος σε εμβληματικά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας των τελευταίων δύο αιώνων που αφηγούνται ιστορίες από τις ζωές "καθημερινών ηρώων" από εποχές που έχουν παρέλθει. Διακεκριμένοι Έλληνες ηθοποιοί επιχειρούν να ταξιδέψουν το διαδικτυακό κοινό του ΚΠΙΣΝ σε σπουδαίες, για τη λογοτεχνική τους αξία και το καλλιτεχνικό τους βάθος, εκδοχές της ανθρώπινης περιπέτειας υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Ιώς Βουλγαράκη.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 19.00 σειρά έχει ο Έντγκαρ Άλαν Πόε και το συγκλονιστικό του διήγημα Ουίλιαμ Ουίλσον (1839) σε ανάγνωση του ηθοποιού Δημήτρη Καταλειφού.

Μέγαρο | Ρέσιταλ για δύο πιάνα

mouza01


Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει το 2021 με ένα ρεσιτάλ για δύο πιάνα και
τους διεθνώς καταξιωμένους σολίστ Βασίλη Βαρβαρέσο και Αλεξία Μουζά, το οποίο
σηματοδοτεί την έναρξη των νέων κύκλων Τετάρτη με το Μέγαρο και Έλληνες σολίστ
στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Οι δύο διακεκριμένοι πιανίστες δίνουν
ραντεβού με τους φίλους του Μεγάρου, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 8:30 το βράδυ, για να τους προσφέρουν ένα ρεσιτάλ για δύο πιάνα με έργα Brahms [Μπραμς], Rachmaninoff [Ραχμάνινοφ] και Gershwin / Grainger [Γκέρσουιν/Γκρέιντζερ] σε δωρεάν live streaming από το site και τη σελίδα του Μεγάρου στο fb.

ONASSIS | STAGES A/LIVE

Gagarin_Pinelopi_Gerasimou
Nightstalker, Gagarin, Pinelopi Gerasimou

Tο Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει τους συναυλιακούς χώρους της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής με μια σειρά κινηματογραφημένων live performances με συγκροτήματα και καλλιτέχνες της ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής, τo STAGES A/LIVE. Με αυτή την κίνηση βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους όσους αποτελούν μέρος της μουσικής σκηνής − τεχνικούς, φωτιστές και όλους τους επαγγελματίες χωρίς τους οποίους δεν θα έφτανε σε εμάς ποτέ η μουσική που μας έχει (δια)μορφώσει. 

Το STAGES A/LIVE είναι μια σειρά από συναυλίες χωρίς θεατές, αλλά με πολλή μουσική, στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Ένα εναλλακτικό ψηφιακό world tour με αγαπημένες μπάντες και καλλιτέχνες, καθώς και όλα όσα έχουμε ζήσει μαζί τους σε ιστορικά live του παρελθόντος και σημεία αναφοράς τα Gagarin 205, ΑΝ Club και άλλες μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

"Επιστροφή" στο σινεμά

ezgif.com

Η StraDa Films παρουσιάζει ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο για να πηγαίνετε σινεμά. Η ταινία Α΄προβολής Το ταξίδι της φάλαινας (The whailer boy), η ταινία έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, θα προβάλλεται από 21 Ιανουαρίου online και χωρίς συνδρομή μέσω του ιστότοπου της StraDa Films. Έχετε τη δυνατότητα να προαγοράσετε virtual εισιτήρια (e-εισιτήρια) και να ενισχύσετε έτσι την αίθουσα της επιλογής σας.