Τηλεοπτικά BAFTA |10 υποψηφιότητες για το The Crown

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η τελετή απονομής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA να πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες διαδικτυακά, όμως οι υποψηφιότητες για τις τηλεοπτικές κατηγορίες των βρετανικών βραβείων μόλις ανακοινώθηκαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο η δημοφιλής σειράς του Netflix ‘The Crown’ κατάφερε να διακριθεί σε 10 κατηγορίες και να γίνει το δεύτερο κορυφαίο σε υποψηφιότητες τηλεοπτικό πρόγραμμα μετά το Small Axe του Steve McQueen που κατάφερε να συγκεντρώσει 15 υποψηφιότητες.   

Η σειρά του Netflix έλαβε 4 υποψηφιότητες σε τηλεοπτικές κατηγορίες και 6 υποψηφιότητες σε τεχνικές κατηγορίες, δηλαδή στις κατηγορίες ‘Καλύτερη Δραματική σειρά’, ‘Α’Αντρικού Ρόλου’ (Josh O'Connor), ‘Β’Αντρικού ρόλου’ (Tobias Menzies),’Β’ γυναικείου ρόλου’ (Helena Bonham Carter),’ Σκηνοθεσίας’, ‘Costume Design’, ‘Μουσικής, ‘Μakeup  & Hair Design’, ‘Ήχου και Special Effects’.

Η σειρά έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει φέτος τέσσερα βραβεία Critics’ Choice αλλά και τέσσερα Golden Globes στις κατηγορίες καλύτερης δραματικής σειράς, α’ γυναικείου και αντρικού ρόλου και β’ γυναικείου ρόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ