Martin Scorsese | Η αποκάλυψη που έκανε σχετικά με την ταινία 'Goodfellas'

Η cameo εμφάνιση της μητέρας του σκηνοθέτη και ο αυτοσχεδιασμός.

Η μητέρα του Martin Scorsese, Catherine, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του διάσημου σκηνοθέτη. Κάποια στιγμή όμως είχε αναλάβει και ένα ρόλο σε μία από τις πιο γνωστές ταινίες του, το 'Goodfellas'.

Η Catherine που έφυγε από τη ζωή το 1997, είχε κάνει μια cameo εμφάνιση στην ταινία υποδυόμενη τη μητέρα του μαφιόζου Tommy DeVito που υποδυόταν ο Joe Pesci. Στην σκηνή που εμφανίζεται η μητέρα του διάσημου σκηνοθέτη, ο Tommy φέρνει στο σπίτι τους μαφιόζους Henry Hill (Ray Liotta) και τον Jimmy Conway (Robert De Niro) προκειμένου να πάρουν ένα φτυάρι για να θάψουν ένα πτώμα. Τότε συνάντησαν τη μητέρα του Tommy που το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να καλωσορίσει τον γιο της. Όμως η Catherine Scorsese είχε άλλα σχέδια.

Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης στον λόγο του TCM Film Festival που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά "το μόνο που της είπαμε να κάνει είναι να καλωσορίσει τον γιο της στο σπίτι, γιατί δεν τον είχε δει για καιρό. Το κλειδί είναι η ζεστασιά ανάμεσά τους και ειδικά της μητέρας που έπαιζε η μητέρα μου. Μπορεί να είναι ένας δολοφόνος αλλά παραμένει ο γιος της. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για αυτοσχεδιασμό, αυτός είναι αυτοσχεδιασμός. Είχαμε μερικές ιδέες στο γύρισμα, αλλά όταν αρχίσαμε, απλά άρχισε να μιλάει. Ο Joe της απάντησε, ο Bob έκανε ό,τι έκανε και ο Ray το ίδιο. Εγώ είχα δύο κάμερες, μέσα σε ένα μικρό σπίτι στο Queens και νομίζω ότι η μόνη ατάκα που υπήρχε στο σενάριο ήταν για ένα πίνακα που είχε ζωγραφίσει”.

Όπως πρόσθεσε ο Scorsese "η μητέρα μου φέρθηκε στον Pesci και ειδικά στον Bob DeNiro σαν να ήταν μέλη της οικογένειας γιατί γνωριζόμασταν για τόσο καιρό και για εκείνη ήταν οι φίλοι του γιου της που έκαναν μια ταινία”.