Πρίγκιπας Φίλιππος | Έκθεση- φόρος τιμής για τη ζωή και το έργο του στο κάστρο του Windsor

Η έκθεση 'Prince Philip: A Celebration' θα περιλαμβάνει 150 αντικείμενα του δούκα του Εδιμβούργου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια έκθεση- φόρο τιμής στη ζωή και το έργο του πρίγκιπα Φίλιππου θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο του Windsor. Με τίτλο 'Prince Philip: A Celebration' η έκθεση θα περιλαμβάνει 150 αντικείμενα του δούκα του Εδιμβούργου ανάμεσα στα οποία η πρόσκληση για τον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και το μενού της δεξίωσης.

Ο δούκας του Εδιμβούργου έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου, λίγους μήνες πριν κλείσει τα 100 στις 10 Ιουνίου 2021. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, θα πραγματοποιηθούν δύο εκθέσεις, στις 23 Ιουλίου στο Holyroodhouse και στις 24 Ιουνίου στο Windsor  όπου πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Το Windsor, εξάλλου, είχε μεγάλη συναισθηματική αξία για τον πρίγκιπα αφού εκεί είχε γεννηθεί η μητέρα του, πριγκίπισσα Αλίκη, το 1885. Μάλιστα στην έκθεση περιλαμβάνεται ένα απόκομμα εφημερίδας με δήλωση της βασίλισσας Βικτόρια για το πόσο όμορφο μωρό ήταν η Αλίκη.

Η έκθεση θα εστιάσει και στο έργο του Φίλιππου στην αποκατάσταση του κάστρου μετά τη φωτιά του 1992, με το πορτρέτο του Φίλιππου από τον George A Weymouth να στέκεται μέσα στα χαλάσματα με τις κατόψεις να ξεχωρίζει.

Πρίγκιπας Φίλιππος | Έκθεση- φόρος τιμής για τη ζωή και το έργο του στο κάστρο του Windsor
Instagram @royalcollectiontrust

Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν από κοντά την τήβεννο και το στέμμα που φόρεσε στη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, τη στιγμή που άλλαξε τη ζωή του, αφού άφησε την καριέρα του στο ναυτικό για να γίνει royal consort. H έκθεση στο κάστρο Holyroodhouse του Εδιμβούργου θα εστιάσει στη καριέρα του δούκα στο ναυτικό ως ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε Επίσης