Τα βιβλία που προτείνει για το καλοκαίρι του 2021 o Bill Gates

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Bill Gates μας προτείνει τα "good reads" για τις διακοπές μας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

λίστα με τις βιβλιοπροτάσεις του Bill Gates για το καλοκαίρι του 2021 δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, μέσω ενός βίντεο στο YouTube που συνοδεύτηκε με ένα blogpost. Αυτή τη χρονιά, τα βιβλία που προτείνει το πρώην "μεγάλο αφεντικό" της Microsft, τα διατρέχει μία κοινή θεματική: H πολύπλοκη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση και το τι μπορεί να μας συμβεί όταν πάμε κόντρα στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Ίσως αυτή η θεματική να οφείλεται στο ότι ο Gates το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βρει λύσεις στην αποφυγή της κλιματικής καταστροφής, καθώς νωρίτερα μέσα στη χρονιά επισήμανε την επιτακτική ανάγκη του να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ίσως και στο ότι οι ζωές όλων μας άλλαξαν μετά από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι επιλογές του όπως θα δείτε είναι ποικίλες, παρά την κοινή τους θεματική. Γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι στη λίστα του θα βρείτε τουλάχιστον ένα βιβλίο που θα σας τραβήξει το ενδιαφέρον.

Γη της Επαγγελίας – Barack Obama (Εκδ. Athens Bookstore Publications)

Τα βιβλία που προτείνει για το καλοκαίρι του 2021 o Bill Gates

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωσε τις αναμνήσεις του σε ένα βιβλίο που ο Gates το θαύμασε για την ανοιχτή και ειλικρινή του αφήγηση. Όπως ανέφερε, μόνο και μόνο το να γράψει ένας πολιτικός μία αυτοβιογραφία "από καρδιάς" είναι κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται. Καθώς ο Barack Obama δεν προσπάθησε να "πουλήσει" τον εαυτό του ως αλάνθαστο, το βιβλίο του αποτελεί ένα υπέροχο ανάγνωσμα για την ουσία της πολιτικής.

Δείτε τα υπόλοιπα βιβλία της λίστας στο esquire.com.gr