Spencer | Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταινία

Η ταινία για την πριγκίπισσα Diana θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βενετίας.

Η Kristen Stewart υποδύεται την πριγκίπισσα Diana στην νέα ταινία 'Spencer' που εστιάζει στην πιο μεταβατική φάση της ζωής της αγαπημένης πριγκίπισσας.

Η ταινία ακολουθεί τη Diana το Σαββατοκύριακο που πέρασε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο Sandringham του Norfolk μαζί με τη βασιλική οικογένεια. Ήταν τον Δεκέμβριο του 1991, ένα χρόνο πριν ο πρίγκιπας Κάρολος ανακοίνωσε ότι εκείνος και η Diana χωρίζουν.

Πότε θα κάνει πρεμιέρα

Τo Spencer θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021 λίγο πριν την 25η επέτειο του θανάτου της Diana.

Η ταινία του Pablo Larrain θα κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας που θα διεξαχθεί από 1-11 Σεπτεμβρίου.

Τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην Αγγλία και τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, η Stewart φαίνεται να έχει μπει στον ρόλο με το iconic χτένισμα της Diana. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Timothy Spall, η Sally Hawkins και ο Sean Harris. Το σενάριο είναι του Steven Knight που έχει υπογράψει μεταξύ άλλων το Locke, το Peaky Blinders και το Dirty Pretty Things.

Ποιος θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Κάρολο

Ο βρετανός ηθοποιός Jack Farthing που έγινε κυρίως γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά Poldark θα υποδυθεί τον πρίγκιπα Κάρολο. Το στοίχημα της Stewart είναι να πετύχει μια άψογη βρετανική προφορά- δεδομένου ότι θα πλαισιώνεται από βρετανούς ηθοποιούς- κι όπως δήλωσε έκανε πολλά μαθήματα για να καταφέρει να μιλάει σωστά.

Ο τίτλος της ταινίας

Η ταινία έχει το πατρικό όνομα της Diana γιατί εστιάζει σε μια στιγμή της ζωής της κατά την οποία κάνει μια προσπάθεια να επιστρέψει στον εαυτό της. Όπως είχε δηλώσει η Stewart σε συνέντευξή της στην εκπομπή Jimmy Kimmel Live είναι δύσκολο "να μην νιώθεις προστατευτικός με τη Diana” ενώ όπως τόνισε "το Spencer διαδραματίζεται σε τρεις μέρες και είναι μια ποιητική και εσωτερική οπτική του πως μπορεί να είχε νιώσει, δεν δίνει νέες πληροφορίες”.

Διαβάστε Επίσης