7 μπαρ σε υπέροχες ταράτσες της Αθήνας

Η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μία διαπίστωση σχετικά με κάτι που όλοι αγαπούν στην καλοκαιρινή Αθήνα, θα καταλήγαμε σε τρεις λέξεις: Μπαρ σε ταράτσες. Και πράγματι, η οπτική της πρωτεύουσας με ένα καλοφτιαγμένο ποτό στο χέρι, ωραίες μουσικές και χαλαρό mood βοηθά στο να μοιάζει συντομότερος ο χρόνος μέχρι τη μετάβαση στο νησί. 

Αυτές είναι 7 από τις γοητευτικότερες αθηναϊκές ταράτσες για ποτό:

Το Λοκάλι

Εκτός από τη viral αυλή του, το Λοκάλι μας σύστησε -από πέρυσι- και το  καθαρόαιμο καλοκαιρινό μπαρ του, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα φωτάκια και το φουγάρο στην κορυφή να αποτελούν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της ενώ η αύρα της είναι άκρως οικεία και χαλαρή. Σε αυτή, ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει, πέρα από τη θέα, και τα ποτά του καταλόγου.

A for Athens

Ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ στα αθηναϊκές ταράτσες είναι φυσικά το A for Athens, στο Μοναστηράκι και το ομώνυμο ξενοδοχείο. Είναι από εκείνα τα μέρη που οι αγγλόφωνοι τουρίστες θα χαρακτήριζαν breathtaking και οι tech friendly επισκέπτες δεν θα σταματούσαν να φωτογραφίζουν με τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τους τηλέφωνα. Τα cocktails εδώ επιμελείται ο Θοδωρής Πύριλλος και φυσικά τα απολαμβάνετε με θέα σχεδόν όλη την Αθήνα και τον φωτισμένο Ιερό Βράχο. 

Ρετιρέ

Όταν το Ergon και το Clumsies, ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργήθηκε το Retire. Ένας minimal-boho και άκρως κομψός χώρος, που δείχνει να ταιριάζει άψογα τέλεια στη φιλοσοφία και των δύο εμπλεκόμενων πλευρών. Η 'καντίνα' σερβίρει θαυμάσια cocktails και ποτά ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε και τις μοναδικές δημιουργίες σε φαγητό.

Διαβάστε Επίσης

Συνεχίστε την ανάγνωση στο esquire.com.gr