Υπέροχες ταράτσες και καταπράσινοι κήποι για φαγητό στην Αθήνα

Εστιατόρια με υπέροχη θέα ή δροσερό περιβάλλον αλλά κυρίως με νόστιμο φαγητό.

Tαράτσες και κήποι για φαγητό στην Αθήνα. Αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στο Google τις τελευταίες εβδομάδες και οι λόγοι είναι κάτι παραπάνω από προφανείς, δεδομένης της χρονικής συνθήκης. Εμείς σας κάνουμε λίγο ευκολότερη τη ζωή, ξεχωρίζοντας κάποια μέρη που συνδυάζουν δροσερό περιβάλλον, όμορφη θέα και νόστιμο φαγητό.

Art Lounge @NEW Hotel

Στον 7ο όροφο του NEW Hotel, το εστιατόριο Art Lounge είναι από εκείνα τα μέρη που σε κερδίζουν αμέσως. Καταφέρνει να συνδυάσει κάποια στοιχεία που μόνο εύκολα δε συναντάς -τουλάχιστον όχι όλα μαζί- κάπου αλλού: Μοναδική θέα, αίσθηση ιδιωτικότητας και χαλαρά vibes, τέχνη και μοντέρνα αισθητική, καθώς και μία πολύ ενδιαφέρουσα κουζίνα.

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο Μπάμπης Κουντούρης (executive chef όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου YES!), ακολουθώντας ελληνικά και μεσογειακά γευστικά μονοπάτια με fusion στοιχεία και οδηγό σε όλο αυτό την ποιοτική πρώτη ύλη. Ο σεφ έχει φροντίσει να προσαρμόσει τις ιδέες, τις τεχνικές αλλά και την εμπειρία του σε 2στερα και 3αστερα ευρωπαϊκά εστιατόρια, σε πιάτα άμεσα, σωστά δοσμένα και, κυρίως, νόστιμα. 

Διάβασε περισσότερα για το Art Lounge εδώ.

Cash

Ένας από τους λόγους που το καλοκαίρι στην Αθήνα γίνεται λίγο καλύτερο, είναι οι αυλές της πόλης, εκείνα τα μπαρ ή τα εστιατόρια που προσφέρουν τις απαραίτητες νότες δροσιάς και χαλάρωσης, συνήθως πλαισιωμένες με νόστιμα ποτά και ακόμη πιο νόστιμα πιάτα.

Μία από τις πιο chic και ταυτόχρονα cool εξ΄αυτών είναι δίχως αμφιβολία το Cash. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως το καλοκαίρι στα ΒΠ ξεκινά επισήμως κάθε φορά που ανοίγει ο κήπος του.

Διάβασε περισσότερα για το Cash εδώ.

Mira Me

Στον αριθμό 118 της οδού Ερμού, μία τυπική αθηναϊκή κατοικία του 1925, με το εμπορικό της στο ισόγειο, μεταμορφώθηκε σε ένα urban boutique hotel, που καταφέρνει να ενώσει την κλασική παράδοση με τα σύγχρονα αστικά vibes. Το Mira Me, ασφαλώς, διαθέτει τόσο ένα ελκυστικό εστιατόριο με bar και πανοραμική θέα στο rooftop του, όσο και ένα all-day bistrot στο χώρο του ισογείου. 

Σε έναν χώρο με διακριτικούς τόνους και λιτό desing, θα απολαύσεις αρχικά μία διαφορετική οπτική της πρωτεύουσας, με την Ακρόπολη, την Αγορά και τα υπόλοιπα μνημεία του ιστορικού κέντρου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Αφού ξεπεράσεις το wow factor -ή και όχι- η σκυτάλη παραδίδεται στην ταλαντούχα μπριγάδα, που υπηρετεί τη μεσογειακή κουζίνα με comfort χαρακτήρα και επιρροές από διάφορες ακόμη γαστρονομικές κουλτούρες.

Διαβάστε Επίσης

Συνεχίστε την ανάγνωση στο esquire.com.gr