Μία βαλίτσα γεμάτη βιβλία για τις διακοπές

10 βιβλία για να διαβάσετε φέτος το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι έχει προχωρήσει για τα καλά και η περίοδος των αδειών έχει ξεκινήσει. Αν φεύγοντας από την πόλη θα έπρεπε να γεμίσετε τη βαλίτσα σας αντί με ρούχα μόνο με 10 νέα βιβλία -δείτε το σαν challenge φιλαναγνωσίας- ποια θα ήταν αυτά; Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε κάναμε την έρευνά μας στις νέες κυκλοφορίες των εκδοτικών οίκων και ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες εκδόσεις για τις βιβλιοπροτάσεις του "βαθιού καλοκαιριού" που ευνοεί την ανάγνωση. 

Διαβάστε Επίσης

Οι Κόρες – Alex Michaelides (Εκδόσεις Διόπτρα)

Κόρες

Ο Βρετανοκύπριος συγγραφέας που το πρώτο του μυθιστόρημα Η Σιωπηλή Ασθενής (εκδ. Διόπτρα) αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο και πλέον μεταφέρεται στον κινηματογράφο από την εταιρεία παραγωγής του Brad Pitt επιστρέφει με ένα αριστουργηματικό θρίλερ που θέτει στο κέντρο του τη Μαριάννα, μία λαμπρή και θλιμμένη ψυχολόγο που είναι βέβαιη ότι ο όμορφος και χαρισματικός Έντουαρντ Φόσκα, που διδάσκει Αρχαία Τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, είναι δολοφόνος γυναικών. Ο ίδιος λατρεύεται από τα μέλη μίας κλειστής ομάδας ευνοούμενων φοιτητριών του, που είναι γνωστές ως Κόρες. Η εμμονή της Μαριάννας να αποδείξει την ενοχή του απειλεί να καταστρέψει την αξιοπιστία και τις σχέσεις της, αλλά εκείνη είναι αποφασισμένη να τον σταματήσει, έστω κι αν αυτό της κοστίσει την ίδια της τη ζωή. 

Θερινοί Έρωτες – Συλλογικό Έργο (Εκδόσεις Καστανιώτη)

βιβλίο Θερινοί Έρωτες

Πώς αντιλαμβάνονται οι συγγραφείς τον έρωτα και το καλοκαίρι; Είναι μόνο αυτό που καταγράφεται ή κάτι πέρα απ’ τις λέξεις, κάτι που οδηγεί στην ψυχή; Η Αμάντα Μιχαλοπούλου, η Μάρω Βαμβουνάκη, η Έλενα Μαρούτσου, η Έρση Σωτηροπούλου, η Φωτεινή Τσαλίκογλου και 44 ακόμα συγγραφείς αντιμετωπίζουν το διπλό θέμα του έρωτα και του καλοκαιριού ως εφαλτήριο για κείμενα ιστορικά, βιωματικά, σουρεαλιστικά, ψυχαναλυτικά, θεατρικά αλλά και πολιτικά, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Τον τόμο επιμελήθηκαν ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και η Μπελίκα Κουμπαρέλη, ενώ τα έσοδα από τα δικαιώματα του βιβλίου θα δοθούν στην Ελληνική Αντιπροσωπεία των Γιατρών του Κόσμου.

Διαζώνη – William Burroughs (Εκδόσεις Τόπος)

Διαζώνη

Το 1954 ο William Burroughs εγκαταστάθηκε στην Ταγγέρη, στο Μαρόκο, με την εμπειρία του από αυτή την πόλη να αποδεικνύεται καταλυτική για τη συγγραφική του εξέλιξη. Η ζωή του εκείνης της περιόδου σκιαγραφείται στη συλλογή Διαζώνη που περιλαμβάνει σύντομα έργα, αυτοβιογραφικές βινιέτες, επιστολές και καταχωρίσεις σε ημερολόγια. Όλα τους αναδεικνύουν το χαρακτηριστικό καυστικό χιούμορ του και ταυτόχρονα ανιστορούν τον εθισμό του στα ναρκωτικά και στο σεξ. Η οξυδερκής εισαγωγή του James Grauerholz θέτει το πλαίσιο αυτής της συλλογής, καθοδηγώντας τον αναγνώστη στη λογοτεχνική μεταμόρφωση του Burroughs από τον ακριβή, λακωνικό και σαρκαστικό συγγραφέα του Junky και του Queer στον ριζοσπαστικό, ασυμβίβαστο προφήτη του Γυμνού Γεύματος. 

Δείτε τα υπόλοιπα βιβλία στο esquire.com.gr