The Crown | Τα σημαντικά ιστορικά γεγονότα που πιθανώς θα παρακολουθήσουμε στον 5ο κύκλο

Όσο τα γυρίσματα της 5ης σεζόν βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν με τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν τη δεκαετία του '90 και επηρέασαν σημαντικά τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Από τα βασιλικά διαζύγια και τα σκάνδαλα μέχρι τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, η 5η σεζόν του "The Crown" έχει άπλετο υλικό, μέσα από το οποίο μπορεί αριστουργηματικά να παρουσιάσει για ακόμη μία φορά τη ζωή της πιο διάσημης οικογένειας της Αγγλίας. 

Διαβάστε Επίσης

1991 - Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του ψυχρού πολέμου

Ένα γεγονός που συντάραξε τον παγκόσμιο χάρτη, με το ξεκίνημα της δεκαετίας του '90 να φέρνει μεγάλες αλλαγές στον κόσμο που γνωρίζαμε μέχρι τότε. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα ζήτημα το οποίο σίγουρα θα δούμε μέσα από τα μάτια της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φιλίππου. 

1992- Annus Horribilis: Η φρικτή χρονιά της βασίλισσας Ελισάβετ

Μία λατινή φράση την οποία είχε χρησιμοποιήσει η ίδια η βασίλισσα για να περιγράψει τη δύσκολη χρονιά του 1992 στον λόγο της για τα 40 χρονια βασιλείας της, κατά την οποία ένα μεγάλο μέρος του Κάστρου του Windsor τυλίχθηκε στις φωτιές, τα τρία παιδιά της πήραν διαζύγιο, οι σκανδαλώδεις φωτογραφίες της Sarah Ferguson έκαναν τον γύρο του κόσμου, όσο και τα προσωπικά τηλεφωνήματα της πριγκίπισσας Diana με τον James Gilbey, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία της βιογραφίας της πριγκίπισσας του λαού στην οποία ανέφερε τις δυσκολίες που πέρασε στο Παλάτι, την κατάθλιψη και τη βουλιμία από την οποία έπασχε.

Βασίλισσα Ελισάβετ - πρίγκιπας Harry - πρίγκιπας William

1994 - Ο πρίγκιπας Κάρολος παραδέχεται δημόσια τη μοιχεία

Έναν χρόνο πριν την περιβόητη συνέντευξη της πριγκίπισσας Dianna στο BBC όπου είχε παραδεχθεί πως στον γάμο της υπήρχαν τρία άτομα, πρώτος ο πρίγκιπας Κάρολος είχε παραδεχθεί την απιστία του με την Καμίλα. Λέγεται πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε γυρίσει δύο εκδοχές της συνέντευξης, αποφασίζοντας στο τέλος να δημοσιευθεί εκείνη στην οποία έκανε τη μοιραία αποκάλυψη. 

Πρίγκιπας Κάρολος

1995 - Η συνέντευξη της πριγκίπισσας Diana στο BBC

Μπορεί 25 χρόνια αργότερα να αποδείχθηκε πως ο δημοσιογράφος Martin Bashir είχε χρησιμοποιήσει δόλιο τρόπο για να πάρει τη συνέντευξη από την πριγκίπισσα του λαού, παρ'όλ'αυτά η εκπομπή παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, κατά την οποία η Diana είχε πει τη δική της πλευρά στην ιστορία με τον Κάρολο, όσο και για τη ζωή στο Παλάτι. 

Diana συνέντευξη 1995

1995 - Ο πρίγκιπας William παρακολουθεί μαθήματα στο Etton

Στους προηγούμενους κύκλους είχαμε παρακολουθήσει την ταραχώδη σχέση του πρίγκιπα Καρόλου με τον πρίγκιπα Φίλιππο και την απόφαση του τελευταίου να στείλει τον γιο του σε ένα σχολείο που δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία του. Αγνοώντας την παράδοση, ο Κάρολος χρόνια αργότερα έστειλε τον δικό του γιο στο σχολείο που ήθελε ο ίδιος να πάει όμως δεν είχε τη δυνατότητα, γεγονός που θα μπορούσε να αναφερθεί στην πλοκή ως μία ομαλή νοηματική μετάβαση. 

Πριγκίπισσα Diana - πρίγκιπας William

Το φιλανθρωπικό έργο της πριγκίπισσας Diana

Προσπαθώντας να βρει τη δική της φωνή, η πριγκίπισσα Diana επικεντρώθηκε στις φιλανθρωπίες, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο που αγαπήθηκε απεριόριστα από το κοινό. Από τον περίπατό της στα ναρκοπέδια της Ανγκόλα μέχρι την αγκαλιά σε παιδιά με AIDS, οι στιγμές αυτές έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη μας. 

1997 - Ο Tony Blair κερδίζει τις εκλογές

Όπως έχουμε δει σε όλους τους κύκλους της σειράς μέχρι τώρα, σε κάθε σεζόν γνωρίζουμε και έναν καινούριο πρωθυπουργό που συνεργάζεται με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Στον 40 κύκλο παρακολουθήσαμε την άνοδο και την πτώση της Margaret Thatcher, συνεπώς είναι αναμενόμενο να δούμε και την εκλογή του Blair στην κυβέρνηση της Αγγλίας, ο οποίος επηρέασε ιδιαίτερα τη βασίλισσα στο να δείξει τα συναισθήματά της στον θάνατο της πριγκίπισσας Diana. 

1997- Ο τραγικός θάνατος της πριγκίπισσας Diana

Ένα γεγονός που συγκλόνισε σύσσωμο τον κόσμο και αποτέλεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της βασιλικής οικογένειας. Το κενό της απώλειας της πριγκίπισσας Diana είναι εμφανές μέχρι σήμερα και αναμφίβολα είναι ένα ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μείνει εκτός της σειράς "The Crown".

Διαβάστε Επίσης