
Κάθε συνδιαλλαγή ανάμεσα σε δύο επαγγελματίες ή κόσμους της γεύσης με κοινό όραμα, αλλά διαφορετική πρακτική έχει πάντα ενδιαφέρον. Ίσως επειδή το αποτέλεσμα της μεταξύ τους σύμπραξης γεννά πάντα μία νέα εμπειρία: ολιστική κι απολαυστική. Ο πρώτος μήνας της άνοιξης κυλάει τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές και τα πρώτα γαστρονομικά ραντεβού της food agenda του Μαρτίου είναι γεγονός. Σημειώνετε;

Gallina και Βεργιώτικο σε μία one night only συμμαχία
Τους χωρίζουν περίπου 500 χιλιόμετρα. Τους ενώνει η κοινή αγάπη για το καλό φαγητό. Αυτή την Τετάρτη (5 Μαρτίου) το Gallina του Φίλιππου Τσαγκρίδη υποδέχεται στον sexy chic χώρο του το Βεργιώτικο, το καλύτερο – ίσως – σήμερα εστιατόριο της Βορείου Ελλάδος για τους λάτρεις του κρέατος. Ο chef patron του, Νίκος Μαλλιάρας, συναντά τον άνθρωπο πίσω από τη γαστρονομική ταυτότητα του Gallina, Παύλο Κυριάκη, σε μία σαρκώδη σύμπραξη, διάρκειας έξι ωρών (19:00-01:00), αποτυπωμένη σε a la carte dinner με pairing εκλεκτού κρασιού, ιδανική για τους καρνίβορες του τραπεζιού. Οι premium κοπές στο επίκεντρο, το κρασί στη συνοδεία και η μουσική στο σωστό – κι ειδικά σχεδιασμένο για τη βραδιά – tempo.
Μάρκου Μπότσαρη 49, Αθήνα

Sunday Brunch με ένα... τρομερό παιδί
New age, ανεπιτήδευτα νόστιμο, πάντα με ένα parisian twist σαν γευστικό φινάλε των αλμυρών και γλυκών του δημιουργιών. Από τη στιγμή που το Τρομερό Παιδί άνοιξε τις φιλόξενες πόρτες του στα Ιλίσια, δεν χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να καθεριωθεί σε ένα από τα πολύ αγαπημένα bakery spots του κέντρου και των Ιλισίων. Από αυτή την Κυριακή (9 Μαρτίου) και για κάθε Κυριακή του μήνα, το Τρομερό Παιδί σερβίρει Sunday Brunch στο Athénée, το κοσμοπολίτικο meeting point της αθηναϊκής ελίτ και των bon vivant της πρωτεύουσας σε μία σύμπραξη με γαλλικό αέρα και πολλές εκπλήξεις. Η φράση Merci Chef!μήπως σας λέει κάτι;
Βουκουρεστίου 9, Αθήνα

Τα κρασιά της Λήμνου σερβίρονται με θέα την Ακρόπολη
Ένα από τα αγαπημένα νησιά του Βορείου Αιγαίου κάνει απόβαση σε ένα εκ των δημοφιλέστερων και διακεκριμένων εστιατορίων της Αθήνας. Η Λήμνος συναντά τον τον chef Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο στο εστιατόριο SENSE για μία wine pairing βραδιά με λημνιώτικο αποτύπωμα. Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου, το βραβευμένο εστιατόριο με την υπέροχη θέα στην Ακρόπολη φιλοξενεί τα κρασιά των οινοποιών από την ομάδα του Lemnos Philema όσο ο chef και η ομάδα του ετοιμάζουν ένα wine pairing menu για την βραδιά αυτή. Τα ΠΟΠ Λήμνου, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και Λημνιό είναι οι πρωταγωνιστές από τα οινοποιεία Γκαράλη, Limnos Organic Wines και Limnos Wines, ενώ το μενού του εστιατορίου έχει έντονα το στοιχείο της Ελλάδας που χαρακτηρίζει την κουζίνα του chef. Από τις 19:30 έως τις 00:00.
Διονυσίου Αεροπαγίτου 5, στα ψηλά του AthensWas Hotel

Whisky (goes) Live στην καρδιά της Αθήνας
Απολαμβάνεται το whisky σας; Αν ναι, τότε γνωρίζετε πού πρέπει να βρεθείτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8 και 9 Μαρτίου). H δημοφιλέστερη έκθεση για whisky σε όλο τον κόσμο επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ακόμα πιο μεγάλη κι εντυπωσιακή. Πιστός στο ραντεβού του με το αθηναϊκό κοινό, ο καθιερωμένος θεσμός επιστρέφει επιστρέφει ανανεωμένος και με περισσότερα από 250 σπάνια κι ιδιαίτερα ουίσκι από τη Σκωτία, την Ιρλανδία, την Αμερική, αλλά και μερικά ακόμα διαμαντένια σημεία από όλον τον κόσμο. Για δυο μέρες στις 8 και 9 Μαρτίου, η Τεχνόπολη θα γεμίσει με το "νερό της ζωής" αλλά και με Gin από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 22:00 το βράδυ.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Winter Temptation στη Μεγάλη Βρεταννία
Το διευρυμένο (σε ωράριο και ποικιλία) πρωινό του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Από εκείνες που η γεύση συμπορεύεται με το ambience του εμβληματικού τοπόσημου της Αθήνας σε έναν χορό απολαυστικό, όπως το πρώτο γεύμα της ημέρας. Το εμβληματικό Winter Garden σας καλωσορίζει στην πιο μεγαλοπρεπή εμπειρία brunch της Αθήνας, που επιμελείται ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με έμπνευση από την ευρωπαϊκή γαστρονομική παράδοση, τις ελληνικές πρώτες ύλες και την ιστορία του ξενοδοχείου. Το ανανεωμένο μενού του "Weekends at Winter Garden", μία ωδή στην απόλαυση του brunch, ξεκινά με χειροποίητα γαλλικά αρτοποιήματα, διά χειρός του Pastry Chef Αλέξανδρου Κούφα, συνεχίζεται με αυγά Florentine, Candele "al gratin", το περίφημο μοσχάρι Stroganoff, αλλά και φρικασέ θαλασσινών με γαρίδες, αστακό, οστρακοειδή και πικάντικο λουκάνικο. Φινάλε με Tarte Tatin και σαμπάνια. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 14:00.
Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα