Sweet Easter | 8 διευθύνσεις για πρωτότυπα σοκολατένια πασχαλινά αβγά

Παίζοντας με το χρώμα, τη φόρμα και τη σύνθεση, οι φετινές σοκολατένιες μας προτάσεις ξεχωρίζουν για τη γεύση και την εικόνα τους, θυμίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις έργα τέχνης.

Σε μινιμαλιστικό ή μαξιμαλιστικό ύφος, τα σοκολατένια πασχαλινά αβγά εξελίσσονται χρόνο με τον χρόνο, αποκτώντας νέες εκπλήξεις στη γεύση, διαφορετικές μορφές, ποικίλες επιλογές σοκολάτας (από bitter μέχρι γάλακτος), ανάγοντας τα σε πραγματικά έργα τέχνης, τα οποία δεν απολαμβάνουμε απλά, αλλά ταυτόχρονα θαυμάζουμε. Για το σφαιρικό τους σχήμα, τους κυματισμούς στη φόρμα και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που εμφανίζουν όταν δημιουργούνται στις παρακάτω διευθύνσεις της πρωτεύουσας. 

Sweet Easter | 8 διευθύνσεις για πρωτότυπα σοκολατένια πασχαλινά αβγά

Ένα γλυκό έργο τέχνης με αέρα Μεγάλης Βρεταννίας

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάθε Πάσχα η εμβληματική Μεγάλη Βρεταννία και ο Pastry Chef, Αλέξανδρος Κούφας, ξεπερνούν τον εαυτό τους. Η φετινή σφαιρική σοκολατένια τους πρόταση συνηγορεί. Φτιαγμένο από bitter σοκολάτα Valrhona 66%, με καρδιά από τραγανή πραλίνα δημητριακών και αλατισμένη καραμέλα γάλακτος, το αβγό το οποίο θα βρείτε μαζί με άλλες εντυπωσιακές προτάσεις πασχαλινών δώρων για μικρούς και μεγάλους στο GB Corner Gifts & Flavors, αποτελεί ένα πραγματικό κομψοτέχνημα υψηλής ζαχαροπλαστικής. Θα το αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και οι τυχεροί που θα τους το προσφέρετε. 
Βασιλέως Γεωργίου Α' 1, Πλατεία Συντάγματος

πασχαλινά αυγά

Ένα Sprecked Egg γεμάτο χρώμα

Ξεδιπλώνοντας το γλυκό δημιουργικό του όραμα μαζί με την Pralinz, το Kora Bakery, το αγαπημένο bakery spot επί της Αναγνωστοπούλου προσθέτει χρώμα σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορόσημα του Πάσχα. Κάπως έτσι, τα πιτσιλωτά – όπως τα περιγράφει – αυγά του διαθέτουν ένα εντυπωσιακό κράμα σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας με ένα τραγανό εσωτερικό – έκπληξη. Θα τα βρείτε σε κίτρινο, γαλάζιο και ροζ χρώμα.
Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα

σοκολατένια αυγά πάσχα

Σοκολατένια αβγά εις τριπλούν από το NJV Athens Plaza

Αέρας γλυκιάς ανανέωσης πνέει τους τελευταίες μήνες στο ιστορικό NJV Athens Plaza με την άφιξη του έμπειρου Pastry Chef, Νίκου Τσόλη, να έχει προσφέρει το απαραίτητο upgrade σε ένα dessert μενού που ανανεώνεται διαρκώς, με σεβασμό απέναντι στις εγχώριες πρώτες ύλες και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου που δείχνουν σταθερά την προτίμησή τους. Για το φετινό Πάσχα, οι σφαιρικές του δημιουργίες περιλαμβάνουν φιστίκι Αιγίνης και λευκή σοκολάτα, ένα υπέροχο κράμα από καραμελωμένη λευκή σοκολάτα, φουντούκι, confit πορτοκάλι και αποξηραμένα βερίκοκα για τους λάτρεις του "πειραγμένου" κλασικού, αλλά και μία τρίτη επιλογή με σοκολατένιο καρπό κακάο με τρούφα σοκολάτας. Διατίθενται για αγορά από το Plaza Café.
Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου Α' 2, Πλατεία Συντάγματος

πασχαλινά αυγά

Το Bread B.C. σε μία γλυκιά αφιέρωση στους λάτρεις του κακάο

Φέτος το Πάσχα, το Bread B.C. πήρε μία εξαιρετική – κρίνοντας από το αποτέλεσμα – απόφαση: να παίξει λίγο με την παράδοση, χαρίζοντας της σοκολατένια γεύση. Στο πλαίσιο αυτό, προτάσσει όχι ένα, αλλά δύο σοκολατένια πασχαλινά αβγά. Ένα με με σοκολάτα γάλακτος (περιεκτικότητας 33,6% σε κακάο) και flakes από κρουασάν βουτύρου - η σοκολάτα χαρακτηρίζεται από έντονο άρωμα καβουρδισμένου κακάο και απαλές νότες καραμέλας, παρασκευασμένη από εκλεκτούς κόκκους Δυτικής Αφρικής κι ένα με bitter σοκολάτα (70,5% σε κακάο) και καραμελωμένα crumbs προζυμένιου ψωμιού – το "σώμα" της περιέχει 38,9% βούτυρο κακάο και 33,6% άπαχο κακάο, είναι κατάλληλη για χορτοφάγους και παρασκευάζεται από επιλεγμένους κόκκους Ακτής Ελεφαντοστού, Γκάνας και Ισημερινού.
Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι

πασχαλινά αυγά

Η αρχιτεκτονική ενός σοκολατένιου πασχαλινού αβγού

Ως αρχιτέκτονας της γεύσης, ο Δημήτρης Οικονομίδης δεν θα μπορούσε να μην πειραματιστεί με τη φόρμα του κλασικού πασχαλινού αβγού, δημιουργώντας μία ολόφρεσκη πρόταση. Ο δημοφιλής Pastritect εμπνέεται από το κουνέλι και δημιουργεί ένα από σοκολάτα Nicolas Berger, γεμισμένο με πραλίνα βανίλιας. Η πιο μικρή του έκδοση δημιουργείται από πραλίνα φουντουκιού, συνθέτοντας μία πρόταση απολαυστική σε "σώμα" και γεύση.
Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό

πασχαλινά αυγά

Plant-based Πάσχα διά χειρός Holy Llama

Για τους vegan φίλους ή εκείνους που απλά επιθυμούν κάτι διαφορετικό, το Holy Llama Creative Bakery παρουσιάζει το δικό του plant – based πασχαλινό αβγό. Πρόκειται για ένα αυγό διπλής σοκολάτας, φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας σοκολάτα Callebaut, με παιχνιδιάρικο στολισμό στο εξωτερικό και πλούσια γεύση στο εσωτερικό. Το αυγό έρχεται μέσα σε sustainable κουτί με ξύλινο σφυρί για το απαραίτητο σπάσιμο, το οποίο μπορείτε να πραγματοποιήσετε είτε εσείς ότι ο μικρός παραλήπτης.
Νίκης 23, Αθήνα

πασχαλινά αυγά

Η γλυκιά επίγευση της μόδας

Για ακόμα μία χρονιά, τα Fresh Patisserie συνυφαίνουν με την πασχαλινή τους πρόταση την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με εκείνη της μόδας σε μία δημιουργική σύμπραξη με τον σχεδιαστή Dimitris Petrou. Φέτος, η συνεργασία τους – τρίτη κατά σειρά – φέρει τον εξωτικό αέρα του Μαρόκο, αντλώντας έμπνευση από την ατμόσφαιρα και την ιδιοσυγκρασία αυτού του μοναδικού προορισμού. Υψηλής ποιότητας λευκή σοκολάτα Callebaut, καραμελωμένο φιστίκι Αιγίνης Π.Ο.Π και ανθός αλατιού Μεσολογγίου ντύνονται με 100% μεταξωτό limited edition μαντίλι, σε Dusty Rose απόχρωση, by Dimitris Petrou, προσθέτοντας style στο φετινό μας Πάσχα.

πασχαλινά αυγά

Ένα Πάσχα με Wild Soul και vegan διάθεση

Το φετινό Πάσχα το Wild Souls αποφάσισε να προμηθευτεί σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας από το Esophy της Κηφισιάς και να δημιουργήσει τα δικά του vegan πασχαλινά αβγά, με το κακάο να πρωταγωνιστεί στις σφαιρικές του προτάσεις. Η μία έχει κακάο και φυστικοβούτυρο στο "σώμα" και η πιο απλή φουντουκοβούτυρο, προσφέροντας εξαιρετικά πλούσια γεύση χωρίς ίχνος ζάχαρης, χωρίς να στερούνται κάτι ούτε από την εμφάνισή τους.
Βουλής 36, Αθήνα και
Ηροδότου 14, Κολωνάκι