
Στην ημερολογιακή καρδιά του καλοκαιριού, δύο εστιατόρια της Αθήνας κλείνουν το μάτι στις θερινές βραδιές στην πόλη με γαστρονομικά ραντεβού, τα οποία "κρύβουν" στη ψυχή τους αστέρια Michelin.
Μία οραματίστρια της κουζίνας στο Fuga
Μία θηλυκή – και βραβευμένη – ύπαρξη έρχεται να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα στην κουζίνα μίας από τις πιο αγαπημένες θερινές διευθύνσεις της πόλης. Έως τις 23 Ιουλίου, το Fuga υποδέχεται στην κουζίνα του την γαστρονομική οραματίστρια σεφ Yuka Aoyama, με εντυπωσιακή πορεία στα Nobu και Roka του Mayfair ως executive chef. Στο πλευρό της, ο executive chef της Fuga, Μίλτος Κώτσης, με τον οποίο δημιουργούν δύο μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις.


Το αποκορύφωμα αυτής της σύμπραξης; Τέσσερις ξεχωριστές βραδιές, όπου θα παρουσιαστούν δύο ειδικά διαμορφωμένα μενού γευσιγνωσίας, για τους λάτρεις μίας ιαπωνικής κουζίνας με χαρακτήρα , άρωμα Ασίας και σύγχρονο touché. Ο γαστρονομικός διάλογος ανάμεσα στους δύο chef και τα bespoke μενού που προκύπτουν από τη συνύπαρξή τους γεννώνται στις 16 και 17 Ιουλίου, αλλά και τις 21 και 22 του μήνα.
Μία έναστρη συνάντηση στο Makris Athens
Μία ανάσα πριν από την επίσημη έλευση του Αυγούστου, το βράδυ της 31ης Ιουλίου, το βραβευμένο με αστέρι Michelin Makris Athens by Domes ενορχηστρώνει ένα γαστρονομικό pas de deux δύο κορυφαίων Ελλήνων σεφ με διεθνή ακτινοβολία. Ο λόγος για τον Chef Patron του εστιατόριου, Πέτρο Δήμα και τον καταξιωμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό Κώστα Παπαθανασίου, του οποίου οι περγαμηνές περιλαμβάνουν τη θητεία του, τα τελευταία τρία χρόνια, στο Frantzén στην Στοκχόλμη, ενός από τα λίγα εστιατόρια στον κόσμο με τρία αστέρια Michelin.

Αποτέλεσμα της μεταξύ τους συνδιαλλαγής ένα ξεχωριστό 4 Hands dinner. Οι δύο σεφ συνδέονται μέσα από μία κοινή πορεία σε εμβληματικά εστιατόρια της παγκόσμιας υψηλής γαστρονομίας, από το The Fat Duck και το The Ledbury, έως το Pollen Street Social του Jason Atherton, όπου είχαν συνεργαστεί στενά. Με αφετηρία αυτή τη μαγειρική συγγένεια και κοινή γλώσσα τη δημιουργική κουζίνα, ο Κώστας Παπαθανασίου επιστρέφει στην Αθήνα για να συνυπογράψει με τον Πέτρο Δήμα ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στη νοσταλγία και την τόλμη, τη μνήμη και την ανατροπή.

Στο ειδικά σχεδιασμένο μενού των έξι σταδίων (tasting menu) θα ανακαλύψει κανείς από μια τάρτα με ρικότα και μάνγκο που φλερτάρει με τη γλυκύτητα της Μεσογείου, μέχρι μια σύνθεση με μαγιάτικο, βερίκοκο και περσικό χαβιάρι, κάθε πιάτο συνομιλεί με το επόμενο, δημιουργώντας ένα καλοδουλεμένο, συνεχές αφήγημα γεύσεων. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με wine pairing από την επιμελημένη κάβα του Makris, με επιλογές που αναδεικνύουν τη γευστική πολυπλοκότητα κάθε πιάτου.