Eat Chic | 7+1 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Νέες ιδέες, ενδιαφέρουσες επιστροφές και καινούριες αφίξεις συνθέτουν το ανανεωμένο γαστρονομικό τοπίο της πρωτεύουσας.

Νέες αφίξεις, καινούρια σημεία συνάντησης, συμπράξεις με άρωμα Χριστουγέννων και γλυκιά επίγευση συνθέτουν ένα ενδιαφέρον, ανανεωμένο σκηνικό στην Αθήνα, την πόλη που δεν σταματά ποτέ να εξελίσσεται και να (μας) εκπλήσσει.

Το Sunday Table επιστρέφει στο The Dolli

Η εμπειρία στο The Dolli ξεκινά από τη στιγμή που περνάτε την χαρακτηριστική του πόρτα και βρίσκεστε στο άρτιο αρχιτεκτονικά lobby του. Ανάμεσα σε πρωτοποριακά design objects, σπάνια έργα τέχνης και lush λεπτομέρειες, το ξενοδοχείο που πρόσφατα βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin δημιουργεί μία cozy chic ατμόσφαιρα, η οποία χαρακτηρίζει και το Rooftop Restaurant του. Εκεί, κάθε Κυριακή, από τις 16 Νοεμβρίου, το The Dolli στρώνει το δικό του κυριακάτικο τραπέζι.

Eat Chic | 7+1 ενδιαφέροντα νέα από τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Φρέσκα θαλασσινά και σαλάτες (σε μπουφέ), μία ποικιλία εκλεπτυσμένου σε τεχνική και γεύση sushi, ωμές δημιουργίες σε αρμονική συνδιαλλαγή με αγαπημένα πιάτα που ξαναγεννιούνται μέσα από τη σύγχρονη ματιά των σεφ συνθέτουν μία υψηλού επίπεδου γαστρονομική εμπειρία με πανοραμική οπτική της Αθήνας από ψηλά και απρόσκοπτη θέα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Εκεί όπου η απόλαυση συναντά την μαγεία του Παρθενώνα και η γεύση την τέχνη, γεννάται το Sunday Table, η νέα κυριακάτικη ιεροτελεστία που θα αναδειχθεί σε αγαπημένη σας. 

Ο Αντώνης Σελέκος στο Athénée

Ταυτισμένος με τις fine γλυκιές δημιουργίες και το απολαυστικό του panettone, ο Αντώνης Σελέκος συμπράττει με το Athénée για τέσσερις Κυριακές εορταστικής μαγείας και γεύσης.

selekos

Από τις 12:00 έως τις 17:00 ο δημοφιλής Pastry Chef παρουσιάζει το δικό του sweet & tasty μενού ιδανικό για Sunday Brunch με τον καφέ ή το πρώτο ρόφημα της ημέρας, αλλά και ως φινάλε μίας γαστρονομικής εμπειρίας που περιλαμβάνει και τις γευστικές προτάσεις του Νίκου Σκλήρα. Η αυλαία ανοίγει στις 16 του μήνα. 

Μία νέα food & wine fine dining εμπειρία

Οι συμπράξεις μεταξύ σπουδαίων μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ανάλογου επιπέδου αποτέλεσμα. Ο Chef Patron του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου, Makris Athens by Domes, συνεργάζεται με τον Master of Wine, Γιάννη Καρακάση συνθέτοντας μία fine dining εμπειρία, όπου η τεχνική, η αυθεντικότητα και το συναίσθημα συνθέτουν ένα αρμονικό σύνολο. 

makris athens

Με πολυετή εμπειρία στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού διεθνώς, ο Γιάννης Καρακάσης MW, ιδρυτής της πλατφόρμας Great Greek Wines και συγγραφέας βραβευμένων εκδόσεων, φέρνει στο Makris μια ολιστική φιλοσοφία που ενώνει το terroir, την παράδοση και τη σύγχρονη οινική σκέψη. Μέσα από την προσεκτικά επιμελημένη λίστα του, αναδεικνύει παραγωγούς με ισχυρή ταυτότητα και συνέπεια, δημιουργώντας το ιδανικό οινικό αντίβαρο στην κουζίνα υψηλής τεχνικής του Πέτρου Δήμα. Μία γευστική αναβάθμιση ενός πολυτελούς ελληνικού εστιατορίου που δεν σταματά να εξελίσσεται και να προσφέρει νέες εμπειρίες. 

Μία elevè προσθήκη στο King George

Είναι elegant – όπως κάθε σημείο του ξενοδοχείου King George, αριστοκρατικό, σαγηνευτικό κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδανικά τοποθετημένο στο λόμπι δίπλα από τη ρεσεψιόν, με πρόσβαση και από ανεξάρτητη είσοδο, το George, The Lobby Bar ανοίγεται προς το φως και τον παλμό της Αθήνας, μετατρέποντας τον εσωτερικό χώρο σε μια προέκταση της ζωής της πόλης. 

king george

Ανάμεσα σε έργα σύγχρονης τέχνης – μεταξύ των δημιουργών εντοπίζετε τα ονόματα των Γιάννη Μόραλη, Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα και Σπύρου Βασιλείου, καθώς και των νεότερων Φίλιππου Θεοδωρίδη, Τίνας Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρας Μαργέλλου, Σοφίας Πετροπούλου και της φωτογράφου Ζέττα Αντσακλή -, το George, The Lobby Bar προσφέρει μία πολυδιάστατη εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα, καθώς συζητήσεις ρέουν, εκλεκτές γεύσεις δια χειρός των βραβευμένων με αστέρι Michelin σεφ Αστέριου Κουστούδη και Νίκου Λειβαδιά και ποτά απολαμβάνονται όσο αξέχαστες στιγμές δημιουργούνται. Ένας λόγος να παραμείνετε περισσότερο και στο lobby του King George. 

Μία νέα ψαροφαγική άφιξη στο Κολωνάκι

Συνδυάζοντας ambience και γεύση, το Sea You, το νέο εστιατόριο στο Lemos International Centre επί της της Καρνεάδου, κλείνει το μάτι στην καλοδουλεμένη ψαροφαγία. Ο σεφ του, Δημήτρης Νίκολης, παρουσιάζει ένα επιμελημένο μενού με προτάσεις στις οποίες η τεχνική συναντά την πρωτοτυπία, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τόσο τον ίδιο όσο και τον κάθε ένα από όσους επιλέγουν το παιχνιδιάρικο Sea You για τη βραδινή τους έξοδο

sea you

Στη γευστική του κάρτα, θα βρείτε φρέσκα στρείδια και κάθε τύπου οστρακοειδή Χαλκίδας (τόπο καταγωγής και διαμονής του σεφ), χειροποίητα αλίπαστα, ένα σχεδόν εθιστικό κουσκουσάτο με γαρίδα, σάλτσα σαγανάκι και κράκερ γραβιέρας, αλλά και Τ-Βone τόνου και σολομό Wellington. Όλα αυτά σε μία σύγχρονη πρόταση με μεταλλικές καρέκλες, λευκά τραπεζομάντιλα και ένα soundtrack συντιθέμενο από ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες. 

Η επιστροφή του 42 Bar

Μία ανάσα – στην κυριολεξία – από το Sea You, το 42 Bar πραγματοποιεί τη μεγάλη του επάνοδο. Σε έναν χώρο με εξαιρετική διακόσμηση και αρχιτεκτονική δομή, εφάμιλλου του attitude που χαρακτηρίζει το American Bar στο Savoy του Λονδίνου και το Bemelmans Bar της Νέας Υόρκης, το 42 Bar σερβίρει ποτά με καθαρές γεύσεις και old-school ματιά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα βρώσιμες επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας.

42 bar

Croque madame με τρούφα και poached eggs με αβοκάντο, για πρωινό ή brunch, Roman salad με αβοκάντο Κρήτης, Pollo & Mango με βινεγκρέτ φρούτου, γαρίδες κανταΐφι και pork-crab spring rolls με μαρμελάδα ντομάτα για το μεσημέρι, mini Wagyu burgers, sushi rolls και beef tartare σε brioche για το βράδυ για να συνοδεύσετε το πρώτο ρόφημα της ημέρας, τον καφέ, το cocktail ή το ποτό σας. Στο Lemos International Centre, φυσικά. 

Νέα προσθήκη στο αρχοντικό του Κυριάκου Πιττάκη

Κάτι εύγευστο και νέο συμβαίνει στον δεύτερο όροφο του ιστορικού αρχοντικού του Κυριάκου Πιττάκη, εκεί όπου το Liystor έχει ήδη δημιουργήσει μία διαφορετική πρόταση για all-day έξοδο. Η ομάδα του προαναφερθέντος εστιατορίου εμπιστεύεται την πρώτη ύλη της θάλασσας και παρουσιάζει το YDORON, έναν νέο προορισμό για εκλεκτή ψαροφαγία στο κέντρο της πόλης.

ydoron

Η ξηρά ωρίμανση ψαριών αποτελεί την καρδιά της φιλοσοφίας του YDORON — μία σύγχρονη προσέγγιση σε μια αρχαία τέχνη. Μέσα από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και χρόνου, τα ψάρια αποκτούν νέα διάσταση: γεύση πιο συμπυκνωμένη, υφή μεταξένια, και αρωματική πολυπλοκότητα που αποκαλύπτει το βάθος του θαλασσινού χαρακτήρα. Χωρίς πρόσθετα και υπερβολές — μόνο καθαρή γεύση και σεβασμός στο προϊόν. Την εμπειρία συνοδεύει η επιμελημένη λίστα κρασιών από το κελάρι του εστιατορίου και η ατμόσφαιρα ενός αναγεννημένου χώρου. 

Στη γκαλερί Bernier/Eliades για το Πρωτόλαδο της χρονιάς

Η γιορτή του Πρωτόλαδου είναι κάθε χρόνο μία ξεχωριστή ημέρα για τη γκαλερί Bernier/Eliades Athens. Φέτος, η ημέρα εορτασμού της συγκομιδής θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου μέσα από μία ανοιχτή πρόσκληση στο φιλότεχνο κοινό της πρωτεύουσας να απολαύσει εκλεκτά εδέσματα από έναν επιμελημένο μπουφέ, να γευτεί μερικά προϊόντα του ελαιώνα και του ελαιοτριβείου, με συντροφιά πάντα την περιζήτητη τσιπούρα Κυθήρων και φυσικά να αποκτήσει το εκλεκτό ελαιόλαδο για τις δικές του κατ' οίκον γευστικές προτάσεις. Η καρποφθορία άφθονη, η ημέρα εορταστική και ο χώρος ένα τοπόσημο τέχνης. Από τις 12:00 έως τις 16:00.