"Samo Lives" | Το νέο biopic για τη συναρπαστική ζωή και το έργο του Jean-Michel Basquiat

Είναι η πρώτη φορά που η σύντομη ζωή του καλλιτέχνη θα αποδοθεί μέσα από τα μάτια ενός έγχρωμου σκηνοθέτη.

"Ήρθε η ώρα να πούμε ξανά την ιστορία του Jean-Michel Basquiat σωστά", γράφει το site της νέας βιογραφικής ταινίας που θα αφηγηθεί τη ζωή και το έργο του διάσημου καλλιτέχνη, μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Julius Onah.

Διαβάστε Επίσης

Ο πιο αληθινός εκπρόσωπος του νεο-εξπρεσσιονιστικού κινήματος, με τη μεγάλη αναγνώριση σε μικρή ηλικία και τη σύντομη, αλλά άκρως συναρπαστική ζωή του - θαμώνας της νυχτερινής ζωή της Νέας Υόρκης και φίλος του Andy Warhol-, γίνεται για ακόμη μία φορά το πρόσωπο κλειδί, αυτή τη φορά όμως η ιστορία θα αποδοθεί από τη μεριά ενός έγχρωμου σκηνοθέτη. Το 1996 ο Julian Schnabel είχε μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του διάσημου καλλιτέχνη, όμως, τώρα είναι η πρώτη φορά που τη σκυτάλη παίρνει ένας δημιουργός χρώματος. 

Jean Michel Basquiat

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο  θα δούμε τον Kelvin Harrison Jr., ο οποίος πρόφατα πρωταγωνίστησε στην ταινία Cyrano, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με τον Onah. 

Kelvin Harrison Jr.

Με σκοπό ο σκηνοθέτης να γιορτάσει τη ζωή του Αμερικανού καλλιτέχνη με καταγωγή από την Αϊτή και το Πουέρτο Ρίκο, ο ίδιος εξήγησε στη σελίδα που δημιουργήθηκε για την ταινία την προσωπική του σύνδεση με τον ζωγράφο και τη σημασία που έχει για τον ίδιο. 

"Ο Jean-Michel Basquiat επαναπροσδιόρισε την ιδέα του ποιος ανεβαίνει προς τα υψηλότερα υψόμετρα του κόσμου των καλών τεχνών. Όμως, η πολυπλοκότητα και η πλούσια εμπειρία του ως καλλιτέχνης και παιδί της αφρικανικής διασποράς, θα πρέπει να δραματοποιηθούν με τον τρόπο που του αξίζει. Είναι τιμή μου να δουλεύω με τον Kelvin και τους συνεργάτες μου για να γιορτάσουμε την κληρονομιά ενός καλλιτέχνη, ο οποίος προσκάλεσε κοινά από παντού να εμπνευστούν μέσα από τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Onah, για τον οποίο η τέχνη του Basquiat αποτέλεσε καταφύγιο κατά την παιδική του ηλικία.

Διαβάστε Επίσης