"Οι γυναίκες προς την ανθρωπότητα" | Το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα Ελισάβετ Φιλιππούλη

Μια συλλογή πρωτότυπων επιστολών καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δημοσιογράφος, συγγραφέας και κοινωνική ακτιβίστρια με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γυναίκας σε ηγετικές θέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες, η Ελισάβετ Φιλιππούλη υπογράφει ένα ιδιαίτερο βιβλίο με τίτλο "Οι γυναίκες προς την ανθρωπότητα-Ιστορίες επιβίωσης και επιτυχίας", από τις εκδόσεις Floral- Brainfood Εκδοτική.

"Οι γυναίκες προς την ανθρωπότητα" | Το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα Ελισάβετ Φιλιππούλη

Το περιεχόμενο του είναι μια συλλογή πρωτότυπων επιστολών καταξιωμένων γυναικών από όλο τον κόσμο, ένα συλλογικό έργο που έχει στόχο να δώσει κίνητρο και δύναμη σε άλλες γυναίκες να διεκδικούν ἀφοβα τα δικαιώματα και τους στόχους τους. Η Ελισάβετ Φιλιππούλη μετατρέπει αυτές τις επιστολές σ’ ένα είδος "συλλογικής φωνής" για κοινωνικά ζητήματα όπως η ισότητα των φύλων, η προσφυγική κρίση, το ΛΟΑΤ κίνημα, η βία κατά των γυναικών και ο ρατσισμός, η πανδημία της COVID-19.

Πολιτικοί, ηθοποιοί, συγγραφείς, ακτιβίστριες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνιδες από 19 διαφορετικές χώρες, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες γεμάτες με αληθινά συναισθήματα και σημαντικές νίκες μέσα από μεγάλες προκλήσεις.

Η πρωτότυπη έκδοση κυκλοφόρησε διεθνώς τον Ιούλιο του 2021 από τον εκδοτικό οίκο Bloomsbury. Ειδικά για την ελληνική έκδοση, περιλήφθηκαν στην αρχική έκδοση και επιστολές των: Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη προς τη μητέρα της, Ευαγγελία, Εύας Καϊλή προς την αδερφή της Μανταλένα Καϊλἠ , Σίας Κοσιώνη προς τα Αόρατα Κορίτσια, Μιμής Ντενίση προς τη μητέρα της και Βίκυς Κουρμούζη-Πράις προς τη Μελίνα Μερκούρη.