Οι καλύτερες σειρές του Netflix σύμφωνα με τους κριτικούς

Οι υψηλότερες βαθμολογίες των σειρών του Netflix, σύμφωνα με το Rotten Tomatoes.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μία μικρή ανασκόπηση στις καλύτερες σειρές του Netflix, παρότι είναι μία σχετικά νέα πλατφόρμα, αποτελεί ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο εγχείρημα, επειδή σε λιγότερο από 10 χρόνια αρχικής παραγωγής έχει γίνει ο βασικός 'πάροχος' νέου υλικού ανά εβδομάδα. 

Διαβάστε Επίσης

Το αρχικό σκεπτικό του διανομέα οικιακών DVD του επέτρεψε να αποκτήσει μία τεράστια βάση δεδομένων την οποία χρησιμοποίησε αργότερα για να δημιουργήσει περιεχόμενο, βάσει των προτιμήσεων των θεατών. Ας θυμηθούμε ότι το House of Cards γεννήθηκε επειδή το κοινό λάτρεψε τις ταινίες του Fincher και του Kevin Spacey.

Ωστόσο, όσον αφορά στις σειρές τουλάχιστον του Netflix, είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τη διχοτόμηση μεταξύ της παγκόσμιας και της τοπικής αγοράς, όπως επίσης τον παράγοντα της υποκειμενικότητας. Η πλατφόρμα λειτουργεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο και η παραγωγή σε αυτές είναι μερικές φορές όχι μόνο υποχρέωση, αλλά και ευκαιρία να αποκτήσει νέους συνδρομητές σε αυτές. Η ιδέα είναι απλή: Αναπαράγει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε άλλες συντεταγμένες.

Ρίχνοντας μία ματιά λοιπόν στο Rotten Tomatoes, παρακάτω ακολουθούν οι 10 σειρές που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά "επιτυχίας" στο παγκόσμιο κοινό. 

Unorthodox - 95%

Το Unorthodox είναι αναμφίβολα μία από τις πιο αναγνωρισμένες μίνι σειρές στην πλατφόρμα. Εμπνευσμένη από τα απομνημονεύματα της Deborah Feldman, αφηγείται τις εμπειρίες μίας νεαρής γυναίκας που φεύγει από την (αν)ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα στην οποία μεγάλωσε, στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο esquire.com.gr

Διαβάστε Επίσης