"Υψηλή Ραπτική" | Η νέα ταινία της Sylvie Ohayon με πρωταγωνιστές τη Natalie Baye και τον οίκο Dior

Η υπόθεση και το trailer της ταινίας που θα λατρέψουν οι fashion lovers.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να τρυπώσετε στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne; Αν η απάντηση σας είναι "απλά φανταστικό", τότε η νέα ταινία "Υψηλή Ραπτική" από την Odeon θα σας συναρπάσει.

Η υψηλή ραπτική μπλέκεται με τις ανθρώπινες σχέσεις και μαζί συνθέτουν την πιο συναισθηματική ταινία της χρονιάς διά χειρός Sylvie Ohayon, με πρωταγωνίστριες τις Natalie Baye και Lyna Khoudri και "επίτιμο καλεσμένο" τον οίκο Dior. 

"Υψηλή Ραπτική" | Η νέα ταινία της Sylvie Ohayon με πρωταγωνιστές τη Natalie Baye και τον οίκο Dior

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Esther υποδύεται τη βασική σχεδιάστρια μόδας στο εργαστήριο της Dior Avenue Montaigne, η οποία βρίσκεται προς το τέλος της καριέρας της. Όταν μία ημέρα, μία 20χρονη κοπέλα, η Jade, της κλέψει την τσάντα, αλλά αποφασίσει να της την επιστρέψει, η Esther αντί να καλέσει την αστυνομία, θα προτιμήσει να τη φροντίσει και να της μεταδώσει τις γνώσεις της στην υψηλή ραπτική. Να σημειωθεί πως όλα τα κοστούμια και τα σκηνικά της ταινίας επιμελήθηκε ο οίκος Dior.

υψηλή ραπτική

Για το 'making of'της ταινίας

Η ιδέα για την ταινία ήρθε στην Sylvie Ohayon, η οποία υπογράφει και το σενάριο μαζί με τη Sylvie Verheyde, όταν έτυχε να επισκεφθεί τον οίκο μόδας για το νυφικό μιας φίλης της. Έτσι, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τη μοδίστρα που το είχε αναλάβει, με αποτέλεσμα η σκηνοθέτις να μαγευτεί από τον κόσμο της ραπτικής. Παράλληλα, η έμπνευση για τη σχέση της Jade και της Esther, ήρθε μέσα από τη σχέση της Ohayon με την κόρη της, η οποία εκείνο τον καιρό την απέρριπτε. Από την άλλη, η ταινία αποτελεί μία απόδειξη αγάπης της Ohayon για τη Γαλλία και το γεγονός πως πρόκειται για μία χώρα όπου όλοι μπορούν να βρουν δουλειά, αν πράγματι το αξίζουν. 

υψηλή ραπτική

Η συνεργασία με τον οίκο Dior

Με το που πρότεινε η Ohayon την ιδέα της ταινίας, ο γνωστός Οίκος Μόδας δέχτηκε, βάζοντας ως μοναδικό όρο να διαβάσουν το σενάριο. Ύστερα, αποδείχθηκαν εξαιρετικά συνεργάσιμοι, επιτρέποντάς της να επισκεφθεί τα ατελιέ, ώστε να δει από πρώτο χέρι τη δουλειά. Σκοπός της Ohayon δεν ήταν να μάθει τις τυπικές πληροφορίες που συναντά κανείς στα βιβλία, αλλά τα μυστικά του επαγγέλματος, τις μικρές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Η ταινία "Υψηλή Ραπτική" θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου από την ODEON. 

Δείτε το trailer: 

Διαβάστε Επίσης