Η πρώτη έκθεση του Albert Oehlen στην Gagosian Athens

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σύγχρονης τέχνης σε χαρτί και ένα γλυπτό του Γερμανού εικαστικού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

"Το ωραιότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί είναι το να αναθεωρούμε τις αποφάσεις μας". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον εγκατεστημένο στην Ελβετία Γερμανό εικαστικό Albert Oehlen, που μια σπουδαία επιλογή από έργα του παρουσιάζεται ήδη στην Gagosian Athens, στην έκθεση Works on Paper and a Sculpture, που περιλαμβάνει πρόσφατα σχέδιά του, κολάζ και ένα γλυπτό. 

Ο Ömega Man που κλέβει τις εντυπώσεις

Στο μοναδικό γλυπτό της έκθεσης, ο Oehlen παραπέμπει στο αινιγματικό μοτίβο του Ömega Man, ενός άφυλου ανθρωποειδούς που το εμπνεύστηκε από τον χαρακτήρα του Δρος Robert Neville της ομώνυμης δυστοπικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 1971.

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία, ο Neville, έχοντας επιζήσει από μια παγκόσμια πανδημία και αντιμέτωπος με το βέβαιο τέλος του, συμβολίζει τη χωρίς όριο επιστημονική εξέλιξη που οδηγεί στην καταστροφή της ανθρωπότητας.

Το γλυπτό, από χυτό αλουμίνιο, αποτίνει φόρο τιμής στον κινηματογραφικό ήρωα με έναν τρόπο σκοπίμως ακατέργαστο αλλά ρωμαλέα στιβαρό, υποδηλώνοντας μια αταλάντευτη στάση απέναντι στον επικείμενο όλεθρο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr