Η πρώτη ατομική έκθεση της Sarah Sze στην Αθήνα στην γκαλερί Gagosian

H Gagosian Athens παρουσιάζει έργα γλυπτικής, ζωγραφικής και μία βίντεο εγκατάσταση της Αμερικανίδας εικαστικού.

Aπό τις 8 Σεπτεμβρίου κάτι συναρπαστικό συμβαίνει στην Gagosian Athens, καθώς λαμβάνει χώρα η πρώτη ατομική έκθεση της Sarah Sze στην Αθήνα. Σε αυτή, η Αμερικανίδα εικαστικός, μετά τη συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση Ruins and Fragments που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος στην ίδια γκαλερί, παρουσιάζει πολλές επιπλέον πτυχές της ποικίλης πρακτικής της, ένα φάσμα γλυπτικών προτάσεων, καθώς και τα τελευταία έργα της σε λάδι και κολάζ.

Αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες των διεργασιών που χρησιμοποιεί, βλέπουμε το εφήμερο και το άυλο σε διαφορετικές χρονικές κλίμακες και διάρκειες—από φωτεινές προβολές προγραμματισμένες να υποδηλώνουν τη μετακίνηση και την αλλαγή μέχρι γλυπτά φτιαγμένα αποκλειστικά από μπογιές, οπτή άργιλο ή ανοξείδωτο ατσάλι.

Έργα σε δύο ή τρεις διαστάσεις

Όπως ακριβώς και επί του σημείου αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, η Sze σταχυολογεί στοιχεία από τον φυσικό και από τον ψηφιακό κόσμο για να δημιουργήσει τέχνη υψηλής πολυπλοκότητας και ποικιλομορφίας σε δύο ή τρεις διαστάσεις, προσκαλώντας μας σε μία παρατήρηση ακριβείας, ενώ κινητοποιεί συνειρμούς μιας μακροσκοπικής προοπτικής επί του απείρου.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr