Βραβεία BAFTA | Η αλλαγή στους κανόνες για να εξασφαλιστεί η ισότητα των φύλων στις υποψηφιότητες

Η επίσημη ανακοίνωση των βρετανικών βραβείων κινηματογράφου και τηλεόρασης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα βρετανικά βραβεία κινηματογράφου και τηλεόραση BAFTA με μια επίσημη ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι θα κάνουν μια σημαντική αλλαγή στους κανόνες ώστε να εξασφαλιστεί η ισότητα των φύλων στις υποψηφιότητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τρεις κορυφαίοι υποψήφιοι άντρες και οι τρεις κορυφαίες υποψήφιες γυναίκες στις κατηγορίες σκηνοθεσίας αλλά και στην κατηγορία ερμηνειών θα είναι αυτομάτως υποψήφιοι και για κριτές στην επόμενη τελετή απονομής των βραβείων.

"Αυτή η νέα αλλαγή, η πρώτη για τα τηλεοπτικά βραβεία TV Craft θα αυξήσει την προβολή των γυναικών βραχυπρόθεσμα αλλά και μακρυπρόθεσμα όσον αφορά στην ενθάρρυνηση για μεγαλύτερη εκπροσώπηση γυναικών" ανάφερε το Δελτίο Τύπου.  Στα φετινά TV Craft Awards δεν υπήρχε καμιά γυναίκα υποψήφια στην κατηγορία σκηνοθεσίας ενώ μόλις μία γυναίκα είχε λάβει υποψηφιότητα στην κατηγορία για την χρήση πολλαπλών καμερών.

 Τα BAFTA ετοιμάζονται και για άλλες αλλαγές αφού η κατηγορία αυθεντικής μουσικής θα χωριστεί σε δύο ξεχωριστές κατηγορίες, αυτή της αυθεντικής μουσικής για παραγωγές μυθπλασίας και αυτή της αυθεντικής μουσικής για παραγωγές με ιστορίες που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.  

"Η τηλεόραση και ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει το προιόν εξελίσσεται και είναι απαραίτητo να προσαρμοστούμε" είπε η υπεύθυνη των BAFTA, Sara Putt, τονίζοντας πως "ως καθρέφτης της βιομηχανίας είμαστε στην προνομιούχα και ξεχωριστή θέση να είμαστε ικανοί να επηρεάσουμε μια θετική αλλαγή".

Διαβάστε Επίσης