Ο Joker του Joaquin Phoenix ανοίγει την κινηματογραφική εβδομάδα

Η νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στον Joker του Todd Phillips, η ιστορία ξεφεύγει από την αιώνια διαμάχη του νοσηρού ήρωα με τον Batman και επικεντρώνεται στην αρχή του κακού. Ο ταλαντούχος Joaquin Phoenix δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση στον χαρακτήρα του Arthur Fleck και οι προβλέψεις - μετά τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, - τον στέλνουν κατευθείαν στην οσκαρική κούρσα.

Ο Joker του Joaquin Phoenix ανοίγει την κινηματογραφική εβδομάδα

Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία. Ο Phillips ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Phoenix μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Στην ταινία εμφανίζονται οι Robert De Niro, Zazie Beetz (Deadpool 2), Frances Conroy (American Horror Story) και Marc Maron (GLOW), ενώ ο Phillips έγραψε το σενάριο με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Scott Silver (The Fighter).

Σύνοψη

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Arthur φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν. Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας. Ορφανός από πατέρα, ο Arthur έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του. Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

"Μου αρέσει η πολυπλοκότητα του Joker και ένιωσα ότι η προέλευση του έχει ενδιαφέρον, αφού κανένας δεν το έχει κάνει. Οπότε, ο Scott Silver κι εγώ γράψαμε την εκδοχή ενός σύνθετου και πολύπλοκου χαρακτήρα και πώς μπορεί να εξελιχθεί ή να καταστραφεί. Αυτό με ενδιέφερε, όχι απλώς μία ιστορία με τον Τζόκερ, αλλά η ιστορία του πώς έγινε ο Τζόκερ" εξηγεί ο Phillips και προσθέτει "Ένα από τα θέματα που ήθελα να εξετάσω ήταν η ενσυναίσθηση, ή μάλλον η έλλειψη της, που κυριαρχεί στον κόσμο του Άρθουρ".

Η ταινία Joker κυκλοφορεί από σήμερα (3/10) στους κινηματογράφους από την Tanweer. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ