Ο ανταγωνισμός μεταξύ του Christian Dior και της Coco Chanel είναι το εκρηκτικό υλικό νέα σειράς

H σειρά "The New Look" AppleTV πρόκειται να αποκαλύψει τη "μάχη" μεταξύ των δύο ιερών τεράτων της Μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η νέα σειρά του AppleTV "The New Look" έχει ως επίκεντρο τον μεγάλο Μαιτρ της Μόδας, τον Christian Dior. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Ben Mendelsohn, ενώ το αντίπαλον δέος, την Coco Chanel θα υποδυθεί η Juliette Binoche, ενώ η Maisie Williams θα υποδυθεί την αδερφή του Dior, την Catherine.

Η AppleTV δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ημερομηνία προβολής, όμως, η σειρά ήδη έχει ακουστεί πολύ λόγω του καστ αλλά και της θεματικής της. Μόδα, δράμα και ίντριγκες με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο Παρίσι. Χρειάζεται να προσθέσει κάτι άλλο κάποιος για να περιμένουμε στους δέκτες μας;

Η Williams που είναι μόλις 25 ετών, αλλά έχει γίνει ήδη διάσημη από τη συμμετοχή της στο Game Of Thrones ενημέρωσε τους φαν της πως μόλις τελείωσε από τα γυρίσματα του City of Lights και παράλληλα μοιράστηκε ένα μικρό teaser για όσα πρόκειται να δούμε στη σειρά. Εξάλλου, ο ρόλος της αδερφής του Dior είναι κεντρικός, καθώς συμμετείχε στην Αντίσταση και ήταν η πηγή έμπνευσης του εμβληματικού αρώματος Miss Dior.

Η Catherine Dior θα μπορούσε να είναι από μόνη της κεντρική ηρωίδα, αφού συνελήφθη από τη Gestapo το 1944 και φυλακίστηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης πριν της απομενηθεί μετάλλιο για το θάρρος της μετά την απελευθέρωσή της.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ του Christian Dior και της Coco Chanel είναι το εκρηκτικό υλικό νέα σειράς
 

H επανάσταση του New Look

Η πλοκή δεν είναι γνωστή, όμως απ' όσα υπαινίσσεται ο τίτλος σίγουρα θα αφορά και τη μεγάλη καινοτομία του Dior. Ήταν Φεβρουάριος του 1947, όταν άφηνε για πάντα το αποτύπωμά του στον χώρο της Μόδας με το New Look- μακριές ελεύθερες φούστε,ς στενή μέση και πολύ ύφασμα- λειτούργησε ως μεγάλη ανάσα πολυτέλειας στη μεταπολεμική, μουντή και θλιβερή ατμόσφαιρα. 

Εκείνο το φθινόπωρο το σόου στην Αγγλία ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ ακολούθησε ένα "κρυφό" στην κατοικία του Γάλλου Πρέσνη αποκλειστικά για τη Βασίλισσα Ελισάβετ και την αδερφή της Πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Παρότι λοιπόν το κοινό ενθουσιάστηκε με την έκρηξη θηλυκότητας του New Look, η Coco Chanel έμεινε ασυγκίνητη και σταθερή στη δική της πορεία. Μάλιστα, θρυλείται πως είχε πει τότε "Δείτε πόσο γελοίες φαίνονται έτσι οι γυναίκες, φορώντας ρούχα ενός άνδρα που δεν ξέρει τις γυναίκες, δεν είχε γυναίκα και ονειρεύεται να γίνει γυναίκα". Έτσι ξεκίνησε η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ισχυρότερων ονομάτων της Μόδας. "Ο Dior δεν ντύνει τις γυναίκες, τις "ταπετσάρει"".

Coco Chanel

Δεν ξέρουμε πώς θα σκιαγραφηθεί το πορτρέτο της Chanel στη σειρά, καθώς η ίδια είχε μετακομίσει στην Ελβετία για κάποια χρόνια μετά τον πόλεμο, και δεν είναι απίθανο να σχολιαστεί και η σχέη της με το Κόμμα των Ναζί. 

Coco Chanel

Επίσης λέγεται πως στη σειρά θα παρουσιαστούν και άλλοι σύγχρονοι του Dior δημιουργοί που άρχισαν τότε την πορεία τους. Πρόκειται για τους θρυλικούς Cristóbal Balenciaga, Hubert de Givenchy, Pierre Balmain, Pierre Cardin και Yves Saint Laurent.