Το Dante στη Νέα Υόρκη είναι το καλύτερο μπαρ στον κόσμο

Και στην 6η θέση της λίστας βρίσκεται ένα ελληνικό.

Το Dante στη Νέα Υόρκη είναι επίσημα πλέον το καλύτερο μπαρ στον κόσμο, έχοντας έρθει πρώτο στα World’s 50 Best Bar. Είναι το μοναδικό μπαρ στις ΗΠΑ που του έχει δοθεί ποτέ το εν λόγω βραβείο.

Ξεκίνησε τη λειτουργία το 1915 στο West Village ως ιταλικό καφέ-εστιατόριο και μέσα στα χρόνια αγαπήθηκε από ανθρώπους των τεχνών - ανάμεσά τους η Patti Smith, ο Robert Mapplethorpe, ο Ernest Hemingway και ο Bob Dylan. Το 2015 πέρασε στα χέρια των νέων ιδιοκτητών του, τους Αυστραλούς Linden Pride και Natalie Hudson, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν τη βαριά κληρονομιά του, ανανεώνοντας όμως το μενού και την κλασική διακόσμησή του.  Τώρα, φημίζεται για τη μακροσκελή λίστα των Negronis του και την οικεία ατμόσφαιρα. 

Το Dante στη Νέα Υόρκη είναι το καλύτερο μπαρ στον κόσμο

Η ομάδα πίσω από το Dante θα ανοίξει σύντομα και δεύτερο μπαρ, εμπνευσμένο από την Ισπανία. Ο κατάλογος των ποτών θα εστιάζει σε δύο αγαπημένες κατηγορίες - spritz και martini.

Τη λονδρέζικη μπαρ σκηνή εκπροσωπεί επάξια το The Connaught (No.2) και το The Savoy (No. 5) - και τα δύο βρίσκονται στο top 10 της λίστας - ενώ το ελληνικό The Clumsies κατέχει την έκτη θέση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη 31η θέση βρίσκεται το Baba au Rum, δίνοντας μια ακόμη διάκριση στην Ελλάδα.

Δείτε τα καλύτερα μπαρ εδώ.